ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Siemens: Μάχη για την παράσταση ή μη Δημοσίου και ΟΤΕ στην πολιτική αγωγή

Δίκη Siemens: Μάχη για την παράσταση ή μη Δημοσίου και ΟΤΕ στην πολιτική αγωγή

Στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 5 Απριλίου, θα αποφανθεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αν τελικά το Δημόσιο και ο ΟΤΕ νομιμοποιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου, η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι έχουν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής καθώς υπέστησαν βλάβη από την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου και του ΟΤΕ χαιρέτισαν την τοποθέτηση της εισαγγελέως, ωστόσο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων εξέφρασαν εκ νέου τις αντιρρήσεις τους υποστηρίζοντας ότι ο ΟΤΕ είναι ο μόνος που μπορεί να παρασταθεί και μάλιστα μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο συμβιβασμός που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Siemens δεν επιτρέπει την παράστασή τους. Όπως είπαν ακόμα και αν υποτεθεί ότι το Δημόσιο υπέστη ζημία, αυτή αποκαταστάθηκε, με δεδομένο ότι παραιτήθηκε ρητώς από οποιαδήποτε μελλοντική απαίτησή του.

Άλλωστε το Δημόσιο, κατά την επιχειρηματολογία τους, δεν δύναται να παρίσταται καθώς δεν υπέστη άμεση ζημία ως μέτοχος του ΟΤΕ. «Με αυτό το σκεπτικό , θα έπρεπε να είναι εδώ όλοι οι μέτοχοι του ΟΤΕ. Αυτό είναι το σκεπτικό της κ. Κωνσταντοπούλου», τόνισε η πλευρά της υπεράσπισης η οποία κατηγόρησε το Δημόσιο για "παλινωδία" αφού «στην προδικασία ζήτησε 500 εκατομμύρια αποζημίωση και τώρα ζητεί 69 εκατομμύρια».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση τέθηκε εκ νέου και το ζήτημα της τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της διαδικασίας, αλλά όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της έδρας «δεν υπάρχει η υποδομή σε καμία από τις αίθουσες».

Σχετικές ειδήσεις