ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Τι λένε οι δικηγόροι του (vid)

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Τι λένε οι δικηγόροι του (vid)

Άκης Τσοχατζόπουλος | Ειδήσεις: Λίγο πριν τις 12:00 της Παρασκευής (21/04/2017) ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό, ύστερα από εγχείριση στην καρδιά (bypass).

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σε επικοινωνία που είχε το CNNGreece με τον έναν εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, τον Λεωνίδα Κοτσαλή, αναφέρθηκαν τα εξής: «Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, ακυρώνει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για αναστολή της έκτισης της ποινής για σοβαρούς λόγους υγείας».

Δείτε το βίντεο με την έξοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου από το νοσοκομείο

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «η ζωή ενός ανθρώπου δεν μπορεί να τελεί σε συνάρτηση από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας».

«Γίνονται προσπάθειες να μαζευτούν τα χρήματα μέσα στην προθεσμία που έθεσε η δικαιοσύνη. Έχει δηλαδή γίνει μια προσπάθεια, τραπεζικά, η οποία θα ευοδωθεί εντός των ημερών», δήλωσε στο CNN Greece ο κ. Κοτσαλής.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τσοχατζόπουλο την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ την οποία σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή γίνονται προσπάθειες δικαστικά για μείωση του ύψους ίσως και μέχρι τις 100-150.000 ευρώ.

«Υπήρχε κίνδυνος ζωής, ο οποίος απετράπει στην πραγματικά την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο κ. Κοτσαλής και συνεχίζει « θα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα με βάση τη διάταξη του άρθρου 497 του κώδικα ποινικής δικονομίας. Ήταν τέτοια η κατάσταση της υγείας του και τα ιατρικά δεδομένα, που επέβαλλαν την αποφυλάκισή του ήδη σε προγενέστερο χρόνο καθώς η παραμονή του στη φυλακή επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας του».

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο Γιάννης Παγορόπουλος, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Το δικαστήριο στις 05/04/2017 έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατά πλειοψηφία, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, είναι οι εξής:

- Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ
- Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017
- Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του
- Απαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων
- Υποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση
- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και
- Απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων

Σχετικές ειδήσεις