ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ισόβια στους βασανιστές που σάρωσαν την Αχαΐα

Ισόβια στους βασανιστές που σάρωσαν την Αχαΐα

Μια από τις σκληρότερες εγκληματικές ομάδες της χώρας, που μπροστά στα χρήματα δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να βασανίσουν τα θύματά τους και να τα κτυπήσουν ανηλεώς, βρέθηκε στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας.

Πρόκειται για σπείρα βάναυσων εγκληματιών, που είχαν «επισκεφθεί» δέκα σπίτια στην Αχαΐα και πολλά ακόμα στο λεκανοπέδιο Αττικής και άλλες περιοχές. Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 19,5 χρόνια τον εγκέφαλο της ομάδας, όπως επίσης σε ισόβια και 19 έτη κάθειρξη τον υπαρχηγό του.

Επίσης σε κάθειρξη 18,5, 16έτη, 12 έτη και 8 μήνες και 8 έτη καταδικάστηκαν άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ υπήρξαν και δύο περιπτώσεις φυλάκισης, 5,5 ετών και 5 ετών και 2 μηνών. Επίσης ένας κατηγορούμενος απαλλάχτηκε. Στο ακροατήριο προσέρχονταν ένα-ένα τα θύματα των ληστειών που κλήθηκαν για δεύτερη φορά να βιώσουν την τραγική εμπειρία της αναγνώρισης των ληστών τους. Μεταξύ αυτών και πατρινός γιατρός, ο οποίος είχε βασανιστεί στα χέρια τους. Τον είχαν κτυπήσει με ξύλο για να τους υποδείξει το σημείο, όπου είχε κρυμμένα χρήματα και τιμαλφή.

«Μου έκλεισε το στόμα και μου έλεγε σκάσε», «με κτυπούσαν για να τους δείξω πού ήταν τα χρήματα», «θα πεθάνεις τώρα», ήταν από τις φράσεις που ακούγονταν ξανά και ξανά στο ακροατήριο από τα δεκάδες θύματα της ομάδας, που κατηγορείται για πάνω από 10 εισβολές σε σπίτια.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ληστές δρούσαν έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες για τα θύματά τους. Τον ρόλο του πληροφοριοδότη είχε ο υπαρχηγός της ομάδας που μαζί με τον αρχηγό κατέστρωναν το σχέδιο δράσης.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις