ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απαλλάσσεται με βούλευμα η Σαββαΐδου

Απαλλάσσεται με βούλευμα η Σαββαΐδου

Την απαλλαγή της πρώην γενικής Γραμματέως Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδουαπό την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με το υπ’ αριθμ. 1190/2017 βούλευμά του.

Η κατηγορία αφορούσε στην απόφασή να «παγώσει», μέσω επανελέγχου φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρία GENNET, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε και ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Παράλληλα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε σε ανακριτή κατά της διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματά του.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ με εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών είχε ζητήσει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου, ωστόσο τα μέλη του δεν έκαναν δεκτή την εν λόγω εισήγηση.

Σχετικές ειδήσεις