ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Για τις 6 Δεκεμβρίου 2017 διεκόπη η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το Νοέμβριο του 2014 έξω από την οικία του στην Πεντέλη, με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων τον Αριστείδη Φλώρο, γνωστό από τη υπόθεση υπεξαίρεσης της ENERGA και δύο Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι φέρονται να είχαν ρόλο ηθικού αυτουργού και στην πρόσφατη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με σύμφωνη τη γνώμη της εισαγγελέως, αποφάσισε τη μεταγωγή του Αριστείδη Φλώρου στο ακροατήριο από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται. Ωστόσο, έπειτα από μιάμιση ώρα διακοπής, έφτασε έγγραφο με το οποίο ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο κατηγορούμενος, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Αλβανών κατηγορουμένων.

«Δεν μπορεί να έρθει επειδή δεν έχει τα τζακούζια του ο κ. Φλώρος» τόνισαν και ενώ το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί του ζητήματος οι Αλβανοί συνέχισαν να επιτίθενται σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

«Τώρα κάνανε τα χαρτιά από τον Άγιο Παύλο (σσ το νοσοκομείο των φυλακών) ότι έχει εμετούς...» ανέφερε ο ένας, για να απαντήσει ο άλλος : «Περίοδο έχει!».

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ένας εκ των δύο Αλβανών σε ερώτηση εάν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου απάντησε βρίζοντας και έστειλε ένα φιλί στις κάμερες. Αργότερα είπαν: «Είμαστε αθώοι για την υπόθεση...αυτού του δικηγόρου».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προδικασίας οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι φέρονται να είχαν καταθέσει πως κατ΄εντολή του Αριστείδη Φλώρου και έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον Γιώργο Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο πλαίσιο της διένεξης που υπήρξε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με βασικούς κατηγορουμένους τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Πλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στους οι δύο Αλβανούς ( και έναν ακόμα συμπατριώτη τους) φέρεται να αποδίδεται ότι προσέλαβαν τον 32χρόνο δράστη της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου και έναν ακόμα 30χρόνο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψης, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Στόχος τους φέρεται να ήταν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο προκειμένου να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές, η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν να τον εκφοβίσουν, σημαδεύοντας τον στα πόδια.

Σχετικές ειδήσεις