ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Προστατευόμενη μάρτυρας: «Ήταν το χόμπι τους να χτυπάνε Πακιστανούς»

Δίκη Χρυσής Αυγής - Προστατευόμενη μάρτυρας: «Ήταν το χόμπι τους να χτυπάνε Πακιστανούς»

Με τη συγκλονιστική όσο και αποκαλυπτική κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ η οποία μεταδόθηκε μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την προστατευόμενη μάρτυρα Β, γυναίκα, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής η οποία έφυγε μετά από ενάμιση χρόνο από την οργάνωση.

«Την άνοιξη του 2012 πήγα στη τοπική της ΧΑ της Νίκαιας ανταποκρινόμενη σε κάλεσμα της ΧΑ μέσω facebook για συγκέντρωση στα γραφεία της στη Νίκαιας γιατί θα πηγαίνανε Πακιστανοί να τα σπάσουνε. Συγκεντρωθήκαμε 200 άτομα εκείνη την ημέρα αλλά η πορεία των Πακιστανών δεν έφτασε ποτέ», ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε:

«Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από του Πακιστανούς και όλους του ξένους, μας μίλαγαν για την άρια φυλή για την ναζιστική ιδεολογία και ότι το ολοκάυτωμα σε βάρος των Εβραίων ποτέ δεν έγινε και είναι ψέμα... μας λέγανε ότι τους Πακιστανούς τους χτυπάμε... μέσα στο χώρο των γραφείων της τοπικής οργάνωσης υπήρχε η ελληνική σημαία και κάθε φορά που μπαίναμε την χαιρετούσαμε σηκώνοντας ψηλά το δεξί χέρι. Ο Γιώργος Πατέλης είχε φτιάξει και ένα δικό του κλειστό πυρήνα από φουσκωτούς», ανέφερε.

Πρόεδρος: Για να μπει κάποιος στο κλειστό πυρήνα ποιες ήταν οι προϋποθέσεις;

Μάρτυρας: Να δείρει Πακιστανούς.

Το Καλοκαίρι του 2013 η μάρτυρας είπε ότι αποφάσισε να φύγει όταν ο Γ. Τσακανίκας τους περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό. «Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλο έναν (σ.σ. χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε τα φύγει ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλντι. Παίζει και να έχει πεθάνει».

Η μάρτυρας ακόμα είπε:

«Στις πορείες είχαμε συνοδεία την αστυνομία γιατί ο Πατέλης είχε πολύ καλές σχέσεις με συγκεκριμένο αστυνομικό από το ΑΤ Νίκαιας (σ.σ. αργότερα είπε ότι είχε ακούσει πως τον λέγανε Γιοβανίδη) που ήταν χρυσαυγίτης και βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο και καθάριζε. Μάλιστα η μάρτυρας είπε ότι μια φορά που ο Πατέλης κατηγορήθηκε για το ξυλοδαρμό μιας εγκύου το είπε σε εκείνον και ούτε δικογραφία έγινε ούτε τίποτα....

Επίσης η ίδια είπε στην κατάθεση της ότι κάθε φορά που πήγαινε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε μαζί της μαχαίρι γιατί όπως τους είχε πει ο Πατέλης «μην τυχόν περάσει κανένας πακιστανός και τους πυροβολήσει».

Πρόεδρος: Πριν σας είχε ενοχλήσει κανένας Πακιστανός, εκεί σας τον ενέβαλαν τον κίνδυνο;

Μάρτυρας: Ναι. Είχανε κοντάρια και για κάλυψη βάζανε πάνω τις σημαίες για τις εκδηλώσεις και τις μοτοπορείες... Ο Πατέλης και ο Λαγός μας μιλάγανε για πειθαρχία και μας λέγανε να εκτελούμε εντολές και να μην ρωτάμε, ιεραρχικά θα μας ενημερώνανε για κάθε περιστατικό υπάρχει εντολή από πάνω.

Ερώτηση από έδρα: Όταν λέτε ο Λαγός ήταν η πλάτη της Νίκαιας τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Ο Λαγός προστατευε τη Νίκαια η τοπική της Νίκαιας ήταν το καμάρι της ΧΑ γιατί πήγαινε και καθάριζε.

Η γυναίκα του Ρουπακιά είχε το κυλικείο της τοπικής και ο ίδιος ήταν στο πενταμελές.

Η ΧΑ ήθελε να πάρει την προστασία στα μαγαζιά από τους Αλβανούς.

Το να χτυπήσουνε Πακιστανούς ήταν το χόμπι τους δεν τους βλέπανε για ανθρώπους

Για τη δολοφονία Φύσσα εξέφρασε την άποψη ότι για να γίνει μια τέτοια δολοφονία σε βάρος Έλληνα έπρεπε κάποιος να δώσει εντολή.

«Προσωπικά δεν περίμενα η ΧΑ να φτάσει σε φόνο και δη Έλληνα...» είπε.

Σχετικές ειδήσεις