ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Σήμερα (26/11) η δικαστική απόφαση για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ»

Ηράκλειο: Σήμερα (26/11) η δικαστική απόφαση για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ»

Οι ληστές είχαν ξαφρίσει κοσμηματοπωλεία χρησιμοποιώντας όπλα, στην περιοχή του Ηρακλείου.

Πέφτει η «αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη δίκη των επονομαζόμενων “ληστών με τα καλάσνικοφ”, η οποία και βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Μετά τη διακοπή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αναμένεται να λάβει τέλος σήμερα με την έκδοση της απόφασης:

Σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανέβει μαζί με τους τέσσερις εφέτες στην Έδρα και θα ανακοινώσει την απόφαση.

Η τελευταία συνεδρίαση για την επίμαχη υπόθεση έγινε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα η δίκη συνεχίστηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την εισαγγελική πρόταση, αλλά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει τότε την απαλλαγή των δύο βασικών κατηγορουμένων από αρκετές από τις πράξεις για τις οποίες βαρύνονται και για τις οποίες έχουν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 32χρονος Κρητικός που κάθεται στο εδώλιο για τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε κοσμηματοπωλείο των Μαλίων, καθώς και για απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου “Creta Maris”, τον Ιούνιο του 2015.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 32χρονου για παράνομη οπλοκατοχή.

Για τον 36χρονο από την Αρμενία, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για δύο ληστείες σε βάρος σούπερ-μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, για την απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Κονδυλάκη, για την απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του “Creta Maris”, για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στα Μάλια, καθώς και για μια ακόμη περίπτωση ληστείας.

Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων από τις πράξεις που σχετίζονται με την αρπαγή του υπαλλήλου του κοσμηματοπωλείου κατά την απόπειρα ληστείας του “Creta Maris”, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 7 αστυνομικών, την ίδια ημέρα. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του 36χρονου από την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και του 32χρονου από την πράξη της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την πλημμεληματική πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου, εκτός από την εισαγγελική πρόταση, είχαμε και τις απολογίες των κατηγορουμένων. Ο 32χρονος Κρητικός ομολόγησε τη συμμετοχή του μόνο στη ληστεία στο “Creta Maris”.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τον έπεισε έτερος ληστής (σ.σ. πρόκειται για τον τρίτο ληστή που βρίσκεται σε κώμα μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από αστυνομικούς τον Ιούνιο του 2015, έξω από το “Creta Maris”) να πάρει μέρος σ’ αυτήν κι ότι ήταν βλακεία από μέρους του.

Με τη σειρά του, ο 36χρονος Αρμένιος ομολόγησε τις πράξεις που είχε ομολογήσει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ neakriti.gr