ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άρχισε η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη

Άρχισε η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη

Ξεκίνησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η δίκη με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος αντιμετωπίζει μία κατηγορία για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο ήταν ανήλικη.

 

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο εξεταστής της υπόθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις καταθέσεις που λήφθηκαν και ακολούθως αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου

Αρχικά ο δικηγόρος του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο πελάτης του επιφυλάσσεται να θέσει θέμα παραβίασης του δικαιώματος δίκαιης δίκης εντός εύλογου χρόνου, επειδή έχουν περάσει 41 χρόνια από την ημέρα διάπραξης του κατ’ ισχυρισμό αδικήματος. Το αίτημα θα υποβληθεί όπως είπε στο κατάλληλο στάδιο, όταν το Δικαστήριο έχει ενώπιον του το αναγκαίο υπόβαθρο γεγονότων. Όπως είπε σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση έχουν αποβιώσει.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο ο τέως Κιτίου, απάντησε μη παραδοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το αδίκημα διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 1981, με τον ανώτερο ιεράρχη να κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα σε κοπέλα που ήταν τότε 16 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου του 2021 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου, αθώωσε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, για υπόθεση βιασμού γυναίκας, η οποία κρίθηκε αναξιόπιστη.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηριζόταν στη μαρτυρία της παραπονούμενης, η οποία απορρίφθηκε, αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία.