ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: Χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας (pics)

Ιερώνυμος: Χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας (pics)

«Όχι» στην αποκαθήλωση των εικόνων από τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια είπε με σαφήνεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στο Άργος, όπου χοροστάτησε σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο και προστάτη της πόλης, Όσιο Πέτρο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε ότι χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές και υπογράμμισε: «οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα».

Ο κ. Ιερώνυμος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συμφωνεί με την «προοδευτική» αντίληψη της αποκαθήλωσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες.

Ο Aρχιεπίσκοπος, αφού αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε ότι, «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο».

«Πού βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι» τόνισε.

Συμπληρώνοντας σημείωσε: «όποια λύση και να βρεθεί, έξω αυτά θα είναι ασπιρίνη, που θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα ημέρες θα ξανάρθει πάλι. Αν δεν αλλάξουμε κι αν δεν ενωθούμε γύρω απ' αυτή την θλίψη δεν θα θεραπευθούμε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ερωτηθείς για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, επανέλαβε την πρόθεσή του, για αξιοποίηση της περιουσίας που έχει η εκκλησία με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες. Τόνισε δε «πως σε καμία περίπτωση η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα πουληθεί, ούτε θα δοθεί σε πρόσωπα και φορείς».

Σχετικές ειδήσεις