ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερεμίας: 'Εκλεισε τα 100 χρόνια-Ο μεγαλύτερος ηγούμενος στο Αγ.Ορος

Ιερεμίας: 'Εκλεισε τα 100 χρόνια-Ο μεγαλύτερος ηγούμενος στο Αγ.Ορος

Το 100 έτος της ηλικίας του συμπλήρωσε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο γηραιότερος Ηγούμενος του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα της Ιεράς Μονής Παντελεήμονος (Ρωσικό) Αρχιμ. Ιερεμίας.

Με αφορμή την 100η επέτειο του Γέροντας Ιερεμία στη Μονή τελέστηκε ολονυκτία, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 προσκυνητές από διάφορα μέρης της Ελλάδος, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, της Γεωργίας και άλλες.

Της αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης του Βλαδιμίρ Ευλόγιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών και κληρικών.

Συγχαρήτηρια απέστειλαν στον Ηγούμενο Ιερεμία ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, Προκαθήμενοι, Ιεράρχες, Ηγούμενοι από διάφορες χώρες.

Επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από τα 100 χρόνια από την γέννησή του, ο Ηγούμενος Ιερεμίας συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής στο Άγιον Όρος και 35 χρόνια Ηγούμενος της Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Γέροντας Ιερεμίας, κατά κόσμο Άλιόχην Ιάκωβος του Φιλίππου γεννήθηκε το 1915 στο Ροστόβ της Ρωσίας.

Ηγούμενος της Μονής εκλέχτηκε στις 5 Ιουνίου 1979, όπου παρέλαβε ένα μοναστήρι σε πλήρη παρακμή, στα όρια της αποσύνθεσης και το μετέτρεψε σε καύχημα.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ο Ηγούμενος Ιερεμίας όταν ήταν νέος συνελήφθη από τους από τούς Ντοϊτσέρους (Γερμανούς) και οδηγήθηκε αιχμάλωτος 3 χρόνια στην Γερμανία.

Μετά από 15 χρόνια από τότε πού ελευθερώθηκε, οι συμπατριώτες του, τον έστειλαν εξόριστο στην Σιβηρία.

Σχετικές ειδήσεις