ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Παρουσία του Μητροπολίτη Δωδώνη η γιορτή του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου

Παρουσία του Μητροπολίτη Δωδώνη η γιορτή του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου

Τα ονομαστήρια του είχε στις 13 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τελέστηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, παρισταμένων των Μητροπολιτών Δωδώνης, Ζιμπάπουε και Βόστρων και των Επισκόπων Καρπασίας και Μεσαορίας.

Ακολούθως, κλήρος και λαός συνόδευσαν τον Μακαριώτατο στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου εψάλη ο Πολυχρονισμός του.

Εκεί, ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τις ευχές των παρισταμένων, εκφράζοντας, παράλληλα την ελπίδα για λύτρωση της πατρίδας και του έθνους.

"Ό,τι καλό να δώσει ο Θεός σε όλους και την πατρίδα και το έθνος ολόκληρο... πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα και οι αδελφοί μας στην Ελλάδα, αλλά και εμείς εδώ οι μισοαλύτρωτοι, να λυτρωθούμε, γιατί αυτό πιστεύω είναι και το θέλημα του Θεού".

Έδωσε, μάλιστα, υπόσχεση ότι θα συνεχίσει την αποστολή του για όσα χρόνια του χαρίσει ο Θεός.

"Ποτέ δεν θα κουραστούμε, ποτέ δεν θα αποκάμουμε, θα ευρισκόμεθα επικεφαλής αυτού του λαού, μέχρι την αποκατάστασή του".

Τα ονομαστήρια του στην Κύπρο επέλεξε να γιορτάσει και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, φίλος του Μακαριωτάτου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 9 χρόνων από την άνοδό του Αρχιεπισκόπου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης ευχήθηκε να έρθει γρήγορα η απελευθέρωση της Κύπρου.

"Ευχόμεθα όλοι να έχετε υγεία, μακρότητα ημερών, δύναμη λόγου και παρρησία, όπως την είχατε και την έχετε μέχρι σήμερα και γρήγορα να δείτε την Κύπρο ελευθερωμένη και ενωμένη".

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις