ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οχι και από τη Γεωργία στην Πανορθόδοξο της Κρήτης

Οχι και από τη Γεωργία στην Πανορθόδοξο της Κρήτης

Η Σύνοδος της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο.Από τον Φεβρουάριο ε.ε. ο Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας δήλωσε ότι η Σύνοδος απέρριψε το κείμενο «Οι σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο», που προετοιμάστηκε για συζήτηση στην Πανορθόδοξη Σύνοδο. Η σύνοδος της Γεωργιανής Εκκλησίας τάχθηκε και κατά ορισμένων άλλων προσυνοδικών κειμένων.

Της Μαρία Γιαχνάκη

Προηγουμένως αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο τα Πατριαρχεία της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο η σύγκληση της Σύνοδο όπως και οι τρόποι της επίλυσης της κρίσης στη διαδικασία της προετοιμασίας είναι υπό αμφισβήτηση. Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να διατυπωθεί οριστικά η θέση της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας σχετικά με την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Το Πατριαρχείο Μόσχας είχε προτείνει να συγκληθεί έκτακτη Πανορθόδοξη Προσυνοδική Σύσκεψη στις 10 Ιουνίου το αργότερο. Κατά την άποψη του Πατριαρχείου Μόσχας, η έλλειψη από τη Σύνοδο έστω και μιας από τις Κατά Τόπους Εκκλησίες καθιστά αδύνατη τη σύγκλησή της.

--

Σχετικές ειδήσεις