ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ζαπορόζιε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ο Αρχιεπίσκοπος Ζαπορόζιε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας επισκέφθηκε χθες 3 Οκτωβρίου τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ κ. Θεόφιλο.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Ζαπορόζιε και Μιλητουπόλεως κ. Λουκά και την συνοδεία του στην αίθουσα του θρόνου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που βιώνει η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από τις επιθέσεις των σχισματικών και των εθνικιστών τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

''Οι Χριστιανοί από πάντα διώκονταν στον κόσμο αλλά ποτέ δεν απελπίζονται, αλλά χαίρονται που υποφέρουν για τον Χριστό'' δήλωσε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις σημερινές σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής αντιπροσωπείας Αρχιεπίσκοπος Ζαπορόζιε ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στους κληρικούς και πιστούς της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το romfea.gr.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ζαπορόζιε και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στα ιερά προσκυνήματα και ζήτησαν από τον Μακαριώτατο τις θερμές προσευχές του για το Ουκρανικό ζήτημα.

Σχετικές ειδήσεις