ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συγκίνηση στο προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Οσίου Στυλιανού στη Φιλοθέη (pics)

Συγκίνηση στο προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Οσίου Στυλιανού στη Φιλοθέη (pics)

Το προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του προστάτου των παιδιών Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, που είναι για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, έχει συγκεντρώσει πλήθος πιστών.

Το ιερό αυτό λείψανο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας Ευρυτανίας, μετέφερε στο Ναό που υπήρξε εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για 17 χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην Μητροπολιτική περιφέρεια του οποίου βρίσκεται η Μονή, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Μια συζήτηση για την αγωγή των παιδιών» με ομιλητές τους Πανοσ/τους Αρχιμ. Πολύκαρπο Μπόγρη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος και Συμεών Βενετσιάνο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον κ. Ηλία Λιαμή, Δρα Θεολογίας-Εκπαιδευτικό. Συντονιστής ήταν ο Εφημέριος του Ναού, Αιδ/τος Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό της Αγίας Φιλοθέης έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 6μ.μ.

Σχετικές ειδήσεις