ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Στις Ιερές Μητροπόλεις Κασσανδρείας, Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Πέμπτη 13/10, επικεφαλής ομάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και την Αδελφότητα της Μονής. Μετά τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, προσκύνησαν τον τάφο του Όσιου Παϊσίου, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και έτυχαν της φιλοξενίας των αδελφών της.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ενώ τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου Θεσσαλονίκης, στον οποίο ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος και οι κληρικοί, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου και να ξεναγηθούν στον Ιερό Ναό και στο Πνευματικό του Κέντρο, από τον Προϊστάμενο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Πανασιολ. Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου.

ΠΗΓΗ www.vimaorthodoxias.gr

Σχετικές ειδήσεις