ΕΘΝΙΚΑ

Στρατός Ξηράς: Πανταχού παρών και στην πανδημία – Έστησε νοσοκομείο εκστρατείας στο Θριάσιο

Στρατός Ξηράς: Πανταχού παρών και στην πανδημία – Έστησε νοσοκομείο εκστρατείας στο Θριάσιο

Το Newsbomb.gr συνεχίζει να αναδεικνύει το σπουδαίο, πολυδιάστατο και πολλές φορές καθοριστικό έργο του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, φέρνοντας στο «φως» δράσεις που για πολλούς είναι άγνωστες.

Την ώρα που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και δεκάδες άλλοι φεύγουν από τη ζωή καθημερινά, την ώρα που η επιστήμη μας προσφέρει το αγαθό του εμβολίου, ο κρατικός μηχανισμός ενώνει όλες του τις δυνάμεις σχηματίζοντας κοινό εθνικό μέτωπο κατά του κορονοϊού.

Από την πρώτη γραμμή αυτού του μετώπου δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έχουν ήδη αποδείξει ότι παράλληλα με την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων σε στεριά, θάλασσα και αέρα, είναι σε θέση να στέκονται δίπλα στις αυξημένες, λόγω της πανδημίας, ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Πέρα από τη διάθεση μέσων για τη μεταφορά ασθενών από τις ακριτικές περιοχές, οι Ένοπλες Δυνάμεις προέβησαν παράλληλα στη διάθεση εξειδικευμένου προσωπικού στις δομές του Υπουργείου Υγείας, χώρων νοσηλείας, ενώ η συμμετοχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη κατά της πανδημίας είναι κάτι παραπάνω από ενεργή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στρατός Ξηράς εγκατέστησε ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο χώρο του Θριασίου νοσοκομείου, το οποίο θυμίζουμε πως εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό. Το κινητό νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητο ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν επί τόπου περιστατικά ατυχημάτων από τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής.

nosokomeio-ekstrateias.jpg
Το νοσοκομείο εκστρατείας του Στρατού Ξηράς, κατά την διαδικασία εγκατάστασης στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο εκστρατείας περιλαμβάνει μια Μονάδα Προνοσοκομειακής Φροντίδας η οποία διαθέτει εξοπλισμό Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Περιλαμβάνει ακόμη ένα Κινητό Χειρουργείο Εκστρατείας για την άμεση αντιμετώπιση χειρουργικών περιστατικών, ενώ ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει και ένα ασθενοφόρο.

Την υγειονομική μονάδα του Ελληνικού Στρατού, η οποία σταθμεύει στο Θριάσιο Νοσοκομείο, επιθεώρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος επισκέφθηκε την υγειονομική Μονάδα του Στρατού Ξηράς που σταθμεύει στο Θριάσιο, το νοσοκομείο εκστρατείας έχει το προσωπικό και τις υποδομές να αντιμετωπίσει πλήρως οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρήζει άμεσης παροχής βοήθειας, ενώ τα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας και των Μεγάρων λειτουργούν, πλέον, σε 24ωρη βάση, ακόμη και τις ημέρες που το Θριάσιο νοσοκομείο ήταν σε εφημερία.

Ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις «που μαζί με όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όλους τους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα, δίνουν την ύστατη μάχη σ΄ αυτήν τη στιγμή, για να νικήσουμε την πανδημία. Θα τα καταφέρουμε».

Όπως έχουμε τονίσει, το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολυδιάστατο και πολυσήμαντο, με παροχή Μέσων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανάγκη. Πολλοί ωστόσο δεν το γνωρίζουν ή σε αρκετές περιπτώσεις το παρερμηνεύουν, ενώ υπάρχουν και αυτοί που αφελώς υποστηρίζουν πως «δουλειά τους είναι…». Λάθος και μάλιστα μεγάλο. Ο ρόλος και η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι αυτός, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Δαβάστε επίσης:

Αεροπορία Στρατού: Οι «άγγελοι» των αιθέρων – Οι αφανείς ήρωες που σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα