ΕΘΝΙΚΑ

Αεροπορία Στρατού: Οι «άγγελοι» των αιθέρων – Οι αφανείς ήρωες που σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα

Αεροπορία Στρατού: Οι «άγγελοι» των αιθέρων – Οι αφανείς ήρωες που σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα

Το Newsbomb.gr αναδεικνύει την πολύτιμη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων – Το πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια – Σήμερα, οι πιλότοι με τα μπορντό μπερέ που τείνουν χείρα βοηθείας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και την κοινωνική προσφορά των τριών Κλάδων. Η στρατιωτική ηγεσία και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς δηλώνουν «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία τη χρειάζεται.

Το έργο τους είναι πολυδιάστατο και πολυσήμαντο, με παροχή Μέσων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανάγκη, όπου υπάρχει συμπολίτης μας που χρειάζεται βοήθεια.

Ωστόσο, η δράση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα παίξει ποτέ στα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων, δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο στις καθημερινές εφημερίδες, ούτε… viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε… trend και hashtag. Επομένως, πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν το επίπονο και αξιέπαινο έργο των ανθρώπων που εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Στο Newsbomb.gr επιχειρούμε για μια ακόμη φορά να αναδείξουμε την πολύτιμη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία, με στόχο να μάθουν οι πολίτες το σπουδαίο λειτούργημα που επιτελείται από τους τρεις Κλάδους.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την κοινωνική προσφορά της Αεροπορίας Στρατού. Είναι οι ιπτάμενοι των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, οι πιλότοι και οι τεχνικοί με τα μπορντό μπερέ και καπέλα. Πάντα παρόντες για να μεταφέρουν στρατιωτικό προσωπικό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μετακινήσουν κάθε είδους επίγειο μέσο και στρατιωτικό υλικό σε στεριά και θάλασσα και κυρίως να δώσουν εναέριες μάχες με τα υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα.

Ωστόσο, η προσφορά των ανδρών και των γυναικών της Αεροπορίας Στρατού δεν περιορίζεται μόνο στο στρατιωτικό σκέλος. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της Αεροπορίας Στρατού, συγκαταλέγονται η υποστήριξη των παραμεθόριων περιοχών, οι αεροδιακομιδές, οι αεροπυροσβέσεις και πολλά άλλα.

Χαρακτηρίζονται, κι όχι άδικα, «φύλακες άγγελοι» των αιθέρων και των θαλασσών, μιας και επιχειρούν άνευ ορίων, μέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν είναι μόνο η Πολεμική Αεροπορία, η οποία έχει γράψει εκατοντάδες ώρες στον αέρα με τα πτητικά της μέσα για την παροχή βοηθείας. Οι πιλότοι ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού έχουν κλείσει επίσης εκατοντάδες ώρες στον αέρα κάνοντας αεροδιακομιδές ασθενών για λογαριασμό του ΕΚΑΒ.

Ο ήχος των ελικοπτέρων CH-47 Chinook του Στρατού Ξηράς, των ΝΗ-90 ή ακόμα και των «γερόλυκων» UH-1H Huey αποτελεί ανακούφιση για τους ακρίτες μας, που κυριολεκτικά όταν κινδυνεύει κάποιος περιμένουν βοήθεια μόνο από τον ουρανό.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως υπάρχουν μέρες που η Αεροπορία Στρατού μπορεί να κάνει ακόμα και 3 αεροδιακομιδές ασθενών από ακριτικά νησιά, ενώ υπάρχει περίπτωση την ώρα που ένα ελικόπτερο, για παράδειγμα κατευθύνεται προς κάποιο ακριτικό νησί, να κληθεί να μεταβεί και σε δεύτερο ή και τρίτο περιστατικό σε διαφορετικά νησιά. Η ευθύνη και η αγωνία των πληρωμάτων είναι πραγματικά απερίγραπτη, όπως και η στενοχώρια όταν κάποια περίπτωση ασθενούς δεν έχει τελικά αίσιο τέλος.

Η καθημερινότητά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι χειριστές μας, «το να πετάς με ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού δεν είναι δουλειά, είναι λειτούργημα και τρόπος ζωής».

Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).

Ενδεχομένως πολύ να το αγνοούν, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας. Με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.