ΕΘΝΙΚΑ

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση - Φεύγω από την Τουρκία

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση - Φεύγω από την Τουρκία

Μπορεί η Τουρκία να επιτρέπει πια την είσοδο στη χώρα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, όμως εκείνος παραμένει στο πλοίο και θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, μετά την πρόκληση άνευ προηγουμένου

Ευχαριστώ σε όλους για τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του έστειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω του Twitter, ο οποίος κρατούνταν για τουλάχιστον επτά ώρες παράνομα σε πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης χωρίς να του επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία.

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λίγα μόλις λεπτά μετά τις φτηνές δικαιολογίες των Τούρκων, που έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι δεν τον άφηναν να μπει στην Τουρκία επειδή υπήρχε πρόβλημα με το όνομά του.

Στενός συνεργάτης του Απόστολου Τζιτζικώστα βρίσκεται εντός του πλοίου και θα αναχωρήσει αμέσως για την Ελλάδα παρά την άρση της απαγόρευσης της εισόδου από την Τουρκία. Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του Απόστολου Τζιτζικώστα τόνιζε ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνει στο πλοίο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, γιατί οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση.

Απίστευτες δικαιολογίες των Τούρκων για την παράνομη κράτηση του Τζιτζικώστα

Aπίστευτες δικαιολογίες προβάλλει η Τουρκία για να δικαιολογήσει...τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την κράτηση για αρκετές ώρες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο λόγος αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας στην οποία υπεβλήθη ο κ. Τζιτζικώστας , είναι το γεγονός ότι προέκυψε «τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

«Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου», αναφέρει το πρακτορείο και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

«Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να μπει . Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνεχίζει το πρακτορείο.

Τι δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο Newsbomb

Οπως δήλωσε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «μου απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία χωρίς να μου εξηγούν τους λόγους».

Αμέσως μετά τις αποκλειστικές δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα στο Newsbomb για την παράνομη κράτησή του στη Σμύρνη, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε στον Απόστολο Τζιτζικώστα την αμέριστη συμπαράστασή του αναφέροντας του οτι η ελληνική πολιτεία θα κάνει ό,τι απαιτείται καταγγέλλοντας την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας.

«Επικοινώνησα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την περιπέτεια, στην οποία υποβάλλεται από το πρωί από τις τουρκικές αρχές. Είναι σαφές οτι η προκλητικότητα του καθεστώτος της γειτονικής χώρας ξεπερνάει κάθε όριο, απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος με μήνυμά του στο Facebook.

Σχετικές ειδήσεις