ΕΘΝΙΚΑ

Τζιτζικώστας στο Newsbomb.gr: Μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη

Τζιτζικώστας στο Newsbomb.gr: Μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη
O Απόστολος Τζιτζικώστας.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

«Δεν μου επιτρέπουν την είσοδο στη Σμύρνη, χωρίς να μου εξηγούν τους λόγους», λέει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αποκλειστικά στο Newsbomb.gr.

«Μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη», λέει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οπως εξηγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, οι τουρκικές Αρχές στη Σμύρνη του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χωρίς να τον ενημερώνουν για τους λόγους. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου, ωστόσο οι τουρκικές Αρχές δεν του επέτρεπαν την είσοδο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το νέο τουρκικό επεισόδιο άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb, κρατείται για επτά ώρες σε έναν χώρο και δεν του επιτρέπεται η είσοδος.

Αντιδράσεις για την παράνομη κράτηση Τζιτζικώστα στη Σμύρνη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το νέο τουρκικό επεισόδιο άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb, κρατείται για επτά ώρες σε έναν χώρο και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία. Μάλιστα, συνεργάτης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εξηγούσε στο Newsbomb ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την παράνομη κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι υπάρχει επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και αν η Τουρκία δεν αναδιπλώσει και δεν επιτρέψει την είσοδο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη χώρα, ο ίδιος θα αποχωρήσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας παραμένει κρατούμενος - χωρίς καμία εξήγηση - στη Σμύρνη και είναι απόλυτα ψύχραιμος, καθώς έχει κινητοποιηθεί ένας μηχανισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να του επιτραπεί η είσοδος στην Τουρκία, δεδομένου ότι ήταν έπρεπε να προεδρεύσει στη Γενική Συνέλευση Ευρώπης - Μεσογείου.

Ηδη, επικοινώνησε μαζί του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καταδικάζοντας την τουρκική πρόκληση.

Υπουργείο Εξωτερικών για παράνομη κράτηση Τζιτζικώστα

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις