ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας: «Ο Μπελέρης εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα»

Προκαλεί η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας: «Ο Μπελέρης εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα»
Olta Xhaçka - Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας
Twitter

Προκαλεί η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας με την ανάρτησή του για τη σύλληψη Μπελέρη και τη θέση της Ελληνικής πλευράς

Θέση για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση παίρνει η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας.

Με μια προκλητική ανάρτησή του στο Twitter απαντάει στην Ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για μη σεβασμό των θεσμών της Αλβανίας ενώ κατηγορεί τον Μπελέρη για εγκληματική δραστηριότητα ενάντια στις «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» της Αλβανίας.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία που αναζητούσαν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα - Ο Φρέντι Μπελέρη έχει πιαστεί να εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Μάλιστα συνεχίζει την προκλητική ανάρτησή της λέγοντας «Δεν καταλαβαίνουμε πώς το να είναι Έλληνας υπήκοος τον εξαιρεί από το νόμο ως πολίτης της Αλβανίας. Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας.»

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας για σύλληψη Μπελέρη

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο.»