ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικές ιαχές -ξανά- από τον Ερντογάν - «Ενόχληση» για τον Δένδια που πέταξε με F-16

Πολεμικές ιαχές -ξανά- από τον Ερντογάν - «Ενόχληση» για τον Δένδια που πέταξε με F-16

«Θα είμαστε ισχυροί στις θάλασσες, στους αιθέρες και στην ξηρά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν θέλεις ειρήνη, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμος» διαμηνύει ο Ερντογάν μιλώντας στον Σαγγάριο, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

«Θα είμαστε ισχυροί στις θάλασσες, στους αιθέρες και στην ξηρά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του.

«Η μεγαλύτερη πραγματικότητα που έχουμε μάθει ξέρετε ποια είναι...αν θέλεις ειρήνη, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο. Αν ως Τουρκία και ως τουρκικός λαός θέλουμε να ζήσουμε μέσα σε ειρήνη και ηρεμία είναι φανερό το τι πρέπει να κάνουμε. Θα έχουμε ισχυρό στρατό και ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Θα είμαστε ισχυροί στη θάλασσα, θα είμαστε ισχυροί στους αιθέρες, θα ειμαστε ισχυροί στην ξηρά. Για άλλες χώρες ίσως αυτό να είναι μια επιλογή. Όμως για την Τουρκία είναι υποχρέωση να είναι ισχυρή παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ εναντίον Δένδια για την πτήση του πάνω από το Αιγαίο

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος δεν... επιτρέπει στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να κάνει πτήση με μαχητικό αεροσκάφος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL ανέφερε: «Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας πέταξε στο Αιγαίο με ένα F-16 Viper. O ίδιος έκανε και προβοκάτσια καθώς δήλωσε πως 'οι Τούρκοι γνωρίζουν πως ό,τι είναι περα των 3 μιλίων όλα είναι ελληνικό' και προκάλεσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. Γι αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν μια δεύτερη ζώνη ασφαλείας προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ζήτημα νησιών᾽᾽. Με αυτόν τον τρόπο αγνόησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας , και διαστρέβλωσε το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών ενάντια στις διεθνείς συνθήκες».