ΕΘΝΙΚΑ

Nova Makedonija: Γκρούεφσκι - Σαμαράς να λύσουν θέμα ονόματος

Nova Makedonija: Γκρούεφσκι - Σαμαράς να λύσουν θέμα ονόματος

Ο Γκρούεφσκι και ο Σαμαράς να προσπαθήσουν να βρουν μια συμβιβαστική λύση σχετικά με την τελευταία πρόταση του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, ανακοίνωσε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα των Σκοπίων-DUI, όπως δημοσιεύει η σλαβική εφημερίδα Nova Makedonija.

“Θεωρούμε ότι η τελευταία πρόταση του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, η οποία δεν επηρεάζει την ταυτότητα της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, καθώς και το όνομα «Μακεδονία», είναι μια καλή βάση πάνω στην οποία ο Γκρούεφσκι και ο Σαμαράς θα πρέπει να καθίσουν και να κάνουν μια προσπάθεια για την επίτευξη συμβιβασμού.

Η λύση στο ζήτημα αυτό θα συμβάλλει στο μέλλον της χώρας μας, στις εθνοτικές και καλές σχέσεις γειτονίας, τη σταθερότητα και την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη», σημειώνει το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων.

Το DUI προσθέτει ότι το κόμμα υποστηρίζει ότι το συντομότερο δυνατόν πρέπει να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών με τη μεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε επίσης

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων:«Nα παραιτηθούμε από το όνομα «Μακεδονία»

ΠΓΔΜ: Ο Σαμαράς απέρριψε πρόταση συμμετοχής σε πάνελ με τον Γκρουέφσκι