ΕΘΝΙΚΑ

ΠΓΔΜ: Ο Σαμαράς απέρριψε πρόταση συμμετοχής σε πάνελ με τον Γκρουέφσκι

ΠΓΔΜ: Ο Σαμαράς απέρριψε πρόταση συμμετοχής σε πάνελ με τον Γκρουέφσκι

O πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς "απέρριψε" πρόταση των διοργανωτών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου να συμμετάσχει, μαζί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συζήτηση για το θέμα της ονομασίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο προεδρεύων της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, Γερμανός διπλωμάτης Βόλφανγκ Ίσινγκερ, απέστειλε, πριν από μερικούς μήνες, επιστολές προς τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών για να συμμετάσχουν στη φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, σε μια συζήτηση για το θέμα του ονόματος, με συντονιστή τον Επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φούλε, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών της Διάσκεψης (2 Φεβρουαρίου).

Η φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα διεξαχθεί από 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου.

Από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν στην "Ντνέβνικ" ότι ο κ. Γκρούεφσκι έλαβε επιστολή από τον κ. Ίσινγκερ και πως συμφώνησε αμέσως

Η "Ντνέβνικ", όπως γράφει, απευθύνθηκε και στους διοργανωτές της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες.

"Δεν είμαστε σε θέση να σας απαντήσουμε λεπτομερώς σε ερωτήσεις, καθώς είμαστε στη μέση των προετοιμασιών για τη Διάσκεψη και ως εκ τούτου τα θέματα προς συζήτηση και η παρουσία των προσκεκλημένων μπορεί ακόμα να υποστούν αλλαγές. Επίσης, δεν μπορούμε να ξέρουμε τον τρόπο που οι προσκεκλημένοι μας αποφασίζουν εάν θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη, οπότε σας παραπέμπουμε να επικοινωνήσετε με τις κυβερνητικές υπηρεσίες ενημέρωσης των χωρών που σας ενδιαφέρουν" απάντησε στην "Ντνέβνικ", εκπρόσωπος της Διάσκεψης του Μονάχου.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι απευθύνθηκε και στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

Τέλος, η "Ντνέβνικ" υπενθυμίζει ότι, πέρυσι, ο κ. Σαμαράς απέρριψε πρόταση του κ. Γκρούεφσκι για μεταξύ τους συνάντηση