ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική αεροπορία: Να γιατί οι Τούρκοι τρέμουν τα «Ελληνικά Φτερά» (video)

Πολεμική αεροπορία: Να γιατί οι Τούρκοι τρέμουν τα «Ελληνικά Φτερά» (video)

Γιατί οι Τούρκοι πιλότοι χάνουν τον ύπνο τους, όταν έρχονται τετ α τετ με τους Έλληνες πιλότους!

Η πολυδιάστατη προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας προς το κοινωνικό σύνολο και τον συνάνθρωπο αναδεικνύεται στο διάρκειας περίπου 2:30 λεπτών εξαιρετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑ, για τον εορτασμό του Προστάτη του Κλάδου Αρχαγγέλου Μιχαήλ που επισήμως είναι την προσεχή Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Οι σχετικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 5 του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΑ, για το 2016, 4.655 ώρες πτήσεως πραγματοποίησαν εντός του έτους και μέχρι σήμερα τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της ΠΑ για να βρεθούν κοντά στον πολίτη είτε όταν αυτός κινδυνεύει, είτε όταν χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μιας μεγάλης πόλεως από κάποιο ακριτικό ή και νησιωτικό σημείο της ελληνικής επικράτειας, είτε για να σώσουν την περιουσία του.

Έτσι πληροφορούμεθα ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί:

--- 104 αποστολές ερεύνης και διασώσεως (SAR) από αεροσκάφη και ελικόπτερα, συμπληρώνοντας 228 ώρες πτήσεως.

---993 ασθενείς ή τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδές από τα ιπτάμενα μέσα της ΠΑ, σε 739 αποστολές και 1.683 ώρες πτήσεως.

---2.784 ώρες πτήσεως συμπλήρωσαν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο τα αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη των 355 ΜΤΜ, 383 ΜΕΕΑ και 359 ΜΑΕΔΥ, που συνολικώς πραγματοποίησαν 1.207 εξόδους.

Σχετικές ειδήσεις