ΕΘΝΙΚΑ

Φούλε: Λύση στην ονομασία μέχρι τα τέλη του 2011

Φούλε: Λύση στην ονομασία μέχρι τα τέλη του 2011
Σε εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μέχρι τα τέλη του έτους, ελπίζει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Σε εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μέχρι τα τέλη του έτους, ελπίζει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Σκόπια, με τον Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα βρεθεί λύση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Η αίσθηση αυτή μού δημιουργείται από την εμπιστοσύνη που έχει εμπεδωθεί μεταξύ των πρωθυπουργών Γκρούεφσκι και Παπανδρέου και από την προσήλωσή τους για την επίλυση του πολύπλοκου αυτού προβλήματος. Τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν να εργάζονται όσο το δυνατό περισσότερο, έτσι ώστε να βρεθεί σύντομα λύση», ανέφερε ο κ. Φούλε, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γκρούεφσκι.

Σε αντίθετη περίπτωση , η ΠΓΔΜ κινδυνεύει να μείνει αρκετά πίσω, καθώς η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να «εισαγάγει» ένα τέτοιο πρόβλημα, τόνισε.

Από τη μεριά του, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο ανέφερε ότι η χώρα του, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προσεγγίζει το ζήτημα της ονομασίας με εποικοδομητική διάθεση, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, η οποία, όπως σημείωσε «δεν θα πρέπει να πλήξει τον εθνοτικό, γλωσσικό και πολιτισμικό προσδιορισμό ούτε του ελληνικού ούτε του μακεδονικού λαού».