ΕΘΝΙΚΑ

Η Ελλάδα απαντά στους Τούρκους: Όλος ο ελληνικός στόλος βγαίνει στο Αιγαίο (vid)

Η Ελλάδα απαντά στους Τούρκους: Όλος ο ελληνικός στόλος βγαίνει στο Αιγαίο (vid)

Μεγάλη ναυτική άσκηση των Πολεμικού Ναυτικού -Η «Καταιγίδα» πνίγει το «Θαλασσόλυκο»

Ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας δίνει η Αθήνα, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως παρά την κρίση και τα προβλήματα, η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει κουμάντο στο Αρχιπέλαγος.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό η διεξαγωγή της ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα στο πλαίσιο της άσκησης, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμάνια του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», ώστε να τονωθεί και το ηθικό των ακριτών μας που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν την τούρκικη αρμάδα να αρμενίζει στο Αιγαίο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε υψηλή ετοιμότητα και δεν αφήνουν αναπάντητη καμία πρόκληση των Τούρκων, είτε στη θάλασσα είτε στον αέρα. Το μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες είναι σαφές: «Το Αιγαίο είναι ελληνικό και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το Πολεμικό Ναυτικό για την άσκηση «Καταιγίδα»:

Σχετικές ειδήσεις