ΕΘΝΙΚΑ

Στο στόχαστρο των Τούρκων ο Τσίπρας: Μας προκαλεί και μας στοχοποιεί

Στο στόχαστρο των Τούρκων ο Τσίπρας: Μας προκαλεί και μας στοχοποιεί

Αγριεύει επικίνδυνα η αντιπαράθεση Αθήνας – Άγκυρας - «Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν» διαμηνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός - Σφοδρά πυρά κατά Τσίπρα από τα τουρκικά ΜΜΕ

Φαίνεται πως «ζορίζονται» τα τουρκικά ΜΜΕ από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και κάνουν λόγο για προκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η διαμάχη Ελλάδας και Τουρκίας εξελίσσεται σε σκληρό διπλωματικό πόκερ, με τις εξελίξεις να αναμένονται δραματικές αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση.

Οι προκλητικοί Τούρκοι, που καθημερινά βολτάρουν από αέρος και θαλάσσης στο Αιγαίο, ζητούν πλέον και τα… ρέστα, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, όπου μίλησε για την συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν απειλούμε κανέναν και δεν φοβόμαστε κανέναν. Καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν αυτή την αδιέξοδη κλιμάκωση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Τουρκία οξύνει την κατάσταση. Είναι δεδομένο πως η στάση της αυτή σχετίζεται με την κατάσταση στο εσωτερικό της και την παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», είπε μεταξύ άλλων και ζήτησε από την Άγκυρα να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Είναι άδικο να κρατούνται οι δύο Έλληνες, καθώς δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να επιτελούν το καθήκον τους στα σύνορα. Είναι μια κίνηση (σ.σ η απελευθέρωση) που την περιμένουμε, θα κάνουμε υπομονή. Εμείς δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, αλλά ας καταλάβουν όλοι ότι κρίνονται από τις πράξεις και τα λεγόμενά τους, όχι μόνον από εμάς αλλά και από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρά κατά Τσίπρα από τα τουρκικά ΜΜΕ

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Μέσων Ενημέρωσης της Τουρκίας.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προκλητικές δηλώσεις από πλευράς του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Η Milliyet γράφει: «Νέα πρόκληση από τον Τσίπρα - Στοχοποιεί την Τουρκία».

Η Hurriyet αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να διαταράξει τις διμερείς σχέσεις.

Η Sabah κάνει λόγο για σκανδαλώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που έκανε λόγο για αυξημένες τουρκικές προκλήσεις.

Δείτε μερικά από τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων:

11
12

Σχετικές ειδήσεις