ΕΘΝΙΚΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, με φόντο τις κλιμακούμενες προκλήσεις στο Αιγαίο έστειλε από τις ΗΠΑ την Πέμπτη (03/05/2018) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies».

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναφορικά με τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε πως την υψηλή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογράμμισε με έμφαση: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Αποστολάκης ανέλυσε την υφιστάμενη εξαιρετική στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, και ανέλυσε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της σε διάφορους τομείς.

Σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο Α/ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις αμυντικές της υποχρεώσεις προς αυτό, τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, καθώς και με το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Νικ Λαριγκάκης.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις