ΕΛΛΑΔΑ

ΔΣΑ: "Το μνημόνιο φέρνει ξεπούλημα"

ΔΣΑ: "Το μνημόνιο φέρνει ξεπούλημα"
Αποτέλεσμα της υπογραφής του μνημονίου είναι η πώληση...

Αποτέλεσμα της υπογραφής του μνημονίου είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, που έχει πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση.

Οι αποκρατικοποιήσεις της τάξεως των 50 δις, που εξήγγειλε η τρόικα, είναι το ίδιο «νόμισμα» που λέγεται μνημόνιο και μας δεσμεύει με μόνη την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, χωρίς να έχει κυρωθεί καν από τη Βουλή, τονίζει σχετικά.

«Η απαίτηση σε τέτοια έκταση της αφαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να ήταν νοητή, αν δεν είχε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετάκλητα» της ασυλίας της, καθώς αν η εκποίηση της δημοσίας περιουσίας δεν γίνει «οικειοθελώς» με πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους, αυτή μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία των δανειστών με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης», επισημαίνει ο ΔΣΑ.

Ο ΔΣΑ απαριθμεί τις δράσεις του ενάντια στο μνημόνιο με κορυφαίες την προσφυγή του στο Συβμούλιο της Επικρατείας και την εκδήλωση με τον Μίκη Θεοδωράκη στις 17 Ιανουαρίου του 2011.