ΕΛΛΑΔΑ

Χ. Καστανίδης: «Καταιγίδα ανοησίας»

Χ. Καστανίδης: «Καταιγίδα ανοησίας»
«Καταιγίδα ανοησίας» διαπιστώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, πίσω από τις έντονες αντιδράσεις...

«Καταιγίδα ανοησίας» διαπιστώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, πίσω από τις έντονες αντιδράσεις μερίδας του Τύπου, που εξέλαβε ως φίμωση της ελευθερίας έκφρασης του λόγου, τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ‘’ δεν θέλω λαθρομετανάστες στη χώρα μου’’. Αυτό δεν τιμωρείται. Τιμωρείται όμως όταν κάποιος καλεί σε συγκέντρωση με ρόπαλα», διευκρίνισε ο υπουργός σε έντονο ύφος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, με το νέο νομοθέτημα δεν περιορίζεται το δικαίωμα έκφρασης των πολιτών. Εκείνο που διώκεται ποινικά είναι αν κάποιος με δημόσιο τρόπο καλλιεργεί αισθήματα μίσους που μπορεί να οδηγήσουν σε βιαιοπραγίες.

Ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης απεύθυνε έκκληση στους διανοούμενους να πάρουν θέση καθώς όπως είπε έχουν υποχρέωση να μιλάνε σε ώρες κρίσης. Πάντως ξεκαθάρισε ότι η νέα ρύθμιση δεν έχει εφαρμογή στους πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται έξω από τα σπίτια πολιτικών.