ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου

Η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου

Με την εξέταση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής του, στο Β' Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Οργή, συγκίνηση και ανείπωτος πόνος «πλημμύρισαν» την αίθουσα του Δικαστηρίου, όπου συνεχίστηκε η δίκη για την εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου έσβησαν τη νύχτα της 9ης Αυγούστου του 2012 στο Παλαιό Φάληρο.

Με αξιοθαύμαστο κουράγιο η μητέρα του Βαρβάρα κατέθετε επί οκτώ ώρες στο δικαστήριο για τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν ο μοναχογιός της απήχθη και εξακολουθεί να βιώνει καθώς ο Μάριος μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

«Θέλω έναν τάφο για το παιδί μου, να μπορώ να πηγαίνω και να προσκυνάω...» ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας που έχει πλέον χάσει κάθε ελπίδα ότι το παιδί της μπορεί να είναι ζωντανό.

Η τραγική μάνα, φανερά εξουθενωμένη, ζωντάνεψε ξανά στο δικαστήριο τις πρώτες μέρες που χάθηκε ο γιος της. Υποστήριξε πως δεν απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία γιατί εμπιστεύτηκε τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής και τη σύζυγό του, λόγω της στενής φιλίας που τη συνέδεε μαζί τους.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο βασικός κατηγορούμενος την είχε πείσει πως με τις σοβαρές του διασυνδέσεις σε ευαίσθητες υπηρεσίες, θα βοηθούσε στον εντοπισμό του Μάριου. Η Βαρβάρα Θεοδωράκη τόνισε επίσης ότι ο βασικός κατηγορούμενος και η σύζυγος του αποφάσιζαν και δρούσαν σε όλα από κοινού.

Η μητέρα του Μάριου μετά και τη λίμνη αίματος που βρέθηκε στο αμάξι του χάρη στην έρευνα του «Τούνελ», πιστεύει πως ο γιος της δολοφονήθηκε από τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής. Απηύθυνε ξανά δραματική έκκληση στους κατηγορούμενους, να αποκαλύψουν που βρίσκεται η σορός του παιδιού της.

Η κατάθεση της άρχισε στις 9 το πρωί και κράτησε έως τις 5 το απόγευμα.