Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο στο Κέντρο ενάντια στην ανεργία

Newsbomb

Στους δρόμους βρίσκονται αυτή την ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι δίνουν το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην ανεργία και στις κυβερνητικές πολιτικές.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν "πλημμυρίσει" από μέλη οργανώσεων και φορέων από όλη την Ελλάδα.

Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου (01/11/2014), σε εννέα διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, πλατεία Κάνιγγος, Προπύλαια, Μοναστηράκι, Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ευαγγελισμό, πλατεία Καραϊσκάκη, πλατεία Κοτζιά και Πεδίον του Άρεως).

kentro2

Υπενθυμίζεται, ότι οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

koutsoubas

Στο συλλαλητήριο και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Οι διαδηλωτές από τις μακρινές περιοχές της χώρας ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα από το βράδυ της Παρασκευής. Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά διαδηλωτές από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

kentro3

«Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»

Στο κάλεσμα που απεύθυνε το ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, κάθε ομοσπονδία, κάθε Εργατικό Κέντρο και κάθε σωματείο αναφέρεται:

«Με κεντρικό σύνθημα ‘’δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα’’ απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις».

kentro6

Κλειστοί οι κεντρικοί δρόμοι στο Κέντρο

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.