ΕΛΛΑΔΑ

Με ταξί θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών στη Δράμα

Με ταξί θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών στη Δράμα

Λύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Από τα τέλη αυτής της εβδομάδας οι μαθητές που μέχρι σήμερα μεταφέρονταν στα σχολεία τους από τους γονείς τους, θα πηγαίνουν πλέον με ταξί μετά την συμφωνία που έκλεισε η Αντιπεριφέρεια Δράμας με «Ιδιώτη Μεταφορέα», αναφέρει η dramini.gr.

Η σχετική σύμβαση αναμένεται να εγκριθεί και από το περιφερειακό συμβούλιο που συνεδριάζει με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης θα συζητηθεί επίσης και ο στρατηγικός σχεδιασμός δημιουργίας Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. καθώς και η σύναψη Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με σκοπότην υλοποίηση του έργου : «Παροχής τροφίμων σε αστέγους και ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής» συνολικού προϋπολογισμού 200.000 €.

Το θέμα θα εισηγηθεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης.

Το περιφερικό συμβούλιο θα συζητήσει επίσης και θα γνωμοδοτήσει για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μελέτης του έργου κάθετου άξονα «Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» της Εγνατία οδού και ειδικότερα το τμήμα Σμίνθη – Εχίνος (70.1.5)», από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Τέλος ο Επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Κ. Μορφίδης θα προτείνει στο σώμα τη έκδοση ψηφίσματος για την επικείμενη αποκρατικοποίηση του Αεροδρομίου της Καβάλας (μεταξύ των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας).

Σχετικές ειδήσεις