ΕΛΛΑΔΑ

Ανασκόπηση 2014: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Ανασκόπηση 2014: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Το 2014 ήταν μία χρονιά γεμάτη ειδήσεις... Μία τόσο μικρή χώρα, με τόσες πολλές ειδήσεις. Κάποιες αισιόδοξες, άλλες τραγικές. Κάποιες αφήνουν ερωτηματικά, άλλες ανοίγουν νέα δεδομένα στην κοινωνία. Μία κοινωνία που έχει ανάγκη από καλές ειδήσεις. Δυστυχώς, όμως τα γεγονότα πολλές φορές δεν τα καθορίζουμε εμείς...

Όταν οι πολίτες μιας χώρας έχουν "γονατίσει" από την οικονομική κρίση, τότε τα περισσότερα γεγονότα είναι δυσάρεστα. Το Newsbomb.gr σάς παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2014.

Επιμέλεια: Γιάννης Καλύβας, Παρασκευή Βονάτσου

7 Ιανουαρίου

Απόδραση Χριστόδουλου Ξηρού

xiros

Στις 7 Ιανουαρίου σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο καταζητούμενος για την 17η Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, δεν δίνει το "παρών" στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας, στη Χαλκιδική, ως όφειλε. Αυτή ήταν και η απόδραση του Ξηρού. Από τότε παραμένει άφαντος. Λίγες ημέρες αργότερα "εμφανίζεται" με ένα βίντεο, μέσα από το οποίο εξαπολύει απειλές κατά πάντων και επιτίθεται στο σύστημα.

Διαβάστε σχετικά με το θέμα εδώ.

20 Ιανουαρίου

Τραγωδία με 12 νεκρούς μετανάστες στο Φαρμακονήσι

farmakonisi

Δώδεκα μετανάστες, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, βρίσκουν τραγικό θάνατο στο Φαρμακονήσι, όταν έπεσαν στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του αλιευτικού σκάφους, στο οποίο επέβαιναν. Η τραγωδία μέσα σε λίγα λεπτά κάνει το γύρο του κόσμου. Για άλλη μία φορά το ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο… έμελε να αποβεί μοιραίο.

Διαβάστε σχετικά με το θέμα εδώ

23 Ιανουαρίου

Επικήρυξαν για 4 εκατ. ευρώ Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και τους δράστες για τη δολοφονία στη Χ.Α.

Προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 4 εκατομμυρίων ευρώ για τη σύλληψη των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και έναν σοβαρό τραυματισμό την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

tromokrates

26 Ιανουαρίου

«Ταρακουνήθηκε» η Κεφαλονιά από τα 5,8 Ρίχτερ

seismos-kefalonia-Myrtos

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κεφαλονιά στις 26 Ιανουαρίου 2014, ξυπνώντας πικρές μνήμες από το παρελθόν. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, με τους κατοίκους του νησιού να βρίσκονται για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με τις καταστροφές που άφησε ο Εγκέλαδος. Περισσότερο επλήγη το Ληξούρι, ενώ η ένταση της σεισμικής δόνησης άλλαξε τη μορφή της διάσημης παραλίας "Μύρτος".

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

19 Φεβρουάριου

Σκουριές: Νέος γύρος αντιπαράθεσης

skouries-antidraseis-katoikwn

Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού ξεσπούν στις Σκουριές, στη Χαλκιδική, στις 19 Φεβρουαρίου. Τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Αργότερα αφήνονται ελεύθερα και τρεις ημέρες μετά διοργανώνονται νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

10 Απριλίου

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τράπεζα της Ελλάδος

ekrixi2

Ξημερώματα 10ης Απριλίου. Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώνεται στην "καρδιά" της Αθήνας, στην οδό Αμερικής. Στόχος των δραστών το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Συμβολικό "χτύπημα", πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος στις 13 Σεπτεμβρίου με κείμενό του αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Μάιος

«Οδύσσεια» για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

apolymenes-katharistries-YPOIK

Ο αγώνας τους έκανε το γύρο του κόσμου. Για μήνες παρέμειναν στη θέση τους, στην Καραγεώργη Σερβίας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. Ο λόγος τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Στις 15/5 δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο το ΥΠΟΙΚ «πάγωσε» την επανατοποθέτησή τους μέχρι τις 12/06, οπότε το ζήτημα εξετάστηκε στον Άρειο Πάγο. Η εισήγηση του Άρειου Πάγου όμως ήταν αρνητική για τις καθαρίστριες. Τα γεγονότα της ίδιας μέρας έγιναν πρωτοσέλιδο ακόμα και σε ξένα ΜΜΕ, καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν με βία τις καθαρίστριες που έσπευσαν μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης να διαμαρτυρηθούν στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

13 Ιουνίου 2014

Άνδρες του Λιμενικού κατέσχεσαν περισσότερους από δύο τόνους κοκαΐνης

vila

Μία μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Οι Αρχές εντοπίζουν έναν τόνο ηρωίνης, σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί. Πίσω από την υπόθεση ένας εφοπλιστής, η σύζυγός του και ο γιος τους. Συνολικά συλλαμβάνονται 11 άτομα.

narkotika filotheh

Μετά από περίπου μία εβδομάδα άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν και δεύτερη επιχείρηση στην Ελευσίνα κατά την οποία συλλαμβάνουν 14 άτομα πληρώματος του πλοίου "NOOR ONE" που μετέφερε ναρκωτικά.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

23 Ιουλίου 2014

Τετραπληγική έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα

xania tetrapligikh

Μϊα τετραπληγική γυναίκα χάνει τη ζωή της, όταν συνεργείο της ΔΕΗ διακόπτει την παρόχη ρεύματος, όπως υποστηρίζουν συγγενείς της. Η είδηση του θανάτου της προκαλεί ερωτηματικά. Η οικογένεια της ατυχούς γυναίκας υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας δικαίωση για το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αύγουστος

Το ρωσικό εμπάργκο «έφαγε» τα ελληνικά ροδάκινα

rodakina-rosiko-empargo

Κυριολεκτικά αναστροφή έκαναν τα φορτηγά που μετέφεραν ροδάκινα από την Ελλάδα προς τη Ρωσία , εξαιτίας του εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα ευρωπαϊκά φρούτα και λαχανικά στις 8 Αυγούστου. Με μια πρώτη καταμέτρηση, η συνολική ποσότητα ροδάκινων και νεκταρινιών, έφτασε μόνο στην Ημαθία τους 25.000 τόνους.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

Σεπτέμβριος

Το αντιρατσιστικό που έφερε την κυβέρνηση μεταξύ σφύρας και άκμονος

samaras-voulh

Στις 9 Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε μετά από πολλές συζητήσεις και ερωτηματικά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Mέχρι την κατάθεσή του στη Βουλή, το νομοσχέδιο δέχτηκε τα «πυρά» και ορισμένων μητροπολιτών. Αντιδράσεις για τις διατυπώσεις του επίσης είχαν εγείρει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

5 Οκτωβρίου 2014

Νταλίκα σκορπά το θάνατο στην Εγνατία Οδό

karabola

Φονική καραμπόλα σημειώθηκε στην Εγαντία Οδό όταν νταλίκα παρέσυρε περίπου 40 αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και να τραυματιστούν περισσότεροι από τριάντα. Μαρτυρίες από τον τόπο του δυστυχήματος κάνουν λόγο για ελλιπή σήμανση παρά το γεγονός ότι στο σημείο πραγματοποιούνταν έργα. Ο οδηγός της νταλίκας συλλαμβάνεται και κρίνεται προφυλακιστέος.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

7 Οκτωβρίου 2014

Τραγωδία σε στρατόπεδο στο Βόλο

ekriksi olmou

Ένας όλμος εκρήγνυται στο Πεδίο Βολών Γλαφυρών Βόλου και χάνουν τη ζωή τους τρία άτομα. Πρόκειται για τους Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γεώργιος Οργανίδης ηλικίας 33 ετών, τον επίσης λοχία Αναστάσιο Μετζάλα ηλικίας 34 ετών καθώς και τον δεκανέα (ΠΝ) Φώτη Ανδρικόπουλο ηλικίας 19 ετών. Ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κωνσταντίνος Βακάλης 30 ετών τραυματίζεται σοβαρά διακομίζεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και χειρουργείται.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

24 Οκτωβρίου

Πλημμύρες στο Ίλιον

ilion

Τα δυτικά προάστια της Αττικής δοκιμάζονται από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις. Οι δρόμοι στο Ίλιον και το Περιστέρι μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια. Αυτοκίνητα έγιναν άμορφη μάζα, περιουσίες χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, πλημμύρισαν πάρκινγκ και το κυριότερο… άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον. Οι εικόνες της καταστροφής θα παραμείνουν στις μνήμες όλων όσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την έντονη κακοκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

Νίκος Ρωμανός: «Σπουδές με βραχιολάκι»

romanos

Έγινε πολιτικό θέμα, προβλημάτισε, μπήκε στο «μικροσκόπιο» του δημόσιου διαλόγου. Ο 21χρονος φυλακισμένος Νίκος Ρωμανός, μόλις 21 ετών, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, με επιστολή του στις 08/11 δήλωσε πως αρχίζει απεργία πείνας. Έφτασε σε οριακό βιολογικό σημείο, όταν με τροπολογία του το υπ. Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε στις 10/12 του επετράπη να σπουδάσει με «βραχιολάκι».

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

22 Νοεμβρίου

Ο Αλβανός ανοίγει πυρ σε κλαμπ στο Μικρολίμανο

alvanos-mikrolimano

Ξημερώματα 22 Νοεμβρίου 2014. Ένας 31χρονος Αλβανός, που φέρει το όνομα Αρμπέρ Μπάκο, ανοίγει πυρ σε κλαμπ στο Μικρολίμανο την ώρα που θαμώνες διασκέδαζαν στο νυχτερινό μαγαζί. Η επίθεση έμελε να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σε 15 άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν από τους «τυφλούς» πυροβολισμούς. Ο Αλβανός κακοποιός λίγες ημέρες αργότερα συλλαμβάνεται στην περιοχή του Γουδή. Ο δράστης οδηγείται στη Δικαιοσύνη, όπου κρίνεται προφυλακιστέος από την 8η τακτική ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

12 Δεκεμβρίου

Τρομοκρατική επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

israil-presveia

Ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια στην Αθήνα γίνεται στόχος τρομοκρατών. Ξημερώματα 12ης Δεκεμβρίου, δύο άτομα πυροβόλησαν 54 φορές με δύο καλάσνικοφ στην ισραηλινή πρεσβεία, στο Νέο Ψυχικό. Στην επίθεση υπήρξε ομάδα υποστήριξης. Πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

12 Δεκεμβρίου

Φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι

karampola-sxhmatari-4

Μία νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν σε τραγική καραμπόλα που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου στην Eθνική Oδό Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Σχηματαρίου. Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν τουλάχιστον 35 οχήματα, ενώ τα αίτιά της παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ

6 Δεκεμβρίου

Δολοφονήθηκε ο Μένης Κουμανταρέας

koumantareas

Ήταν 6 Δεκεμβρίου όταν ο γνωστός συγγραφέας δολοφονείται μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Κυψέλη. Η είδηση προκαλεί θλίψη στο καλλιτεχνικό χώρο. Λίγες ημέρες αργότερα προσήχθησαν στις Αρχές δύο αλλοδαποί ως ύποπτοι για το φόνο.

28 Δεκεμβρίου

Νόρμαν Ατλάντικ: Το μοιραίο πλοίο

norman

Με ένα τραγικό γεγονός μας «αποχαιρέτησε» το 2014. Το πλοίο Norman Atlantic, τυλίχθηκε στις φλόγες και τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο (σ.σ. οι έρευνες είναι σε εξέλιξη), ενώ πολλοί επιβάτες εξακολουθούσαν να αγνοούνται. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Για τρεις μέρες η κατάσταση με τις λίστες των επιβατών εξακολουθούσε να είναι συγκεγχυμένη, με συγγενείς να αναζητούν τους οικείους τους και να αγωνιούν για την τύχη τους.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

Σχετικές ειδήσεις