ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Τραγικές συγχύσεις με τις λίστες

Νόρμαν Ατλάντικ: Τραγικές συγχύσεις με τις λίστες

Τραγικές διαστάσεις έχει λάβει η σύγχυση η οποία επικρατεί με τις λίστες των νεκρών και των αγνοουμένων του Norman Atlantic.

Έχουν ήδη περάσει πέντε ημέρες από την ναυτική τραγωδία, και δυστυχώς το απίστευτο και μακάβριο αλαλούμ συνεχίζεται.

Όσον αφορά τους συγγενείς των Ελλήνων επιβατών, ζουν ένα πραγματικό μαρτύριο καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Χθες (01/01/2015) αργά το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης απέστειλε έγγραφο στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο έκανε γνωστό ότι ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών και συγκαταλέγεται στην λίστα των ανθρώπων για τους οποίους προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση.

Η ανακοίνωση για το τραγικό λάθος στην ταυτοποίηση του Γ. Δούλη ήρθε την στιγμή που εξελισσόταν και συνεχίζει να εξελίσσεται ένα θρίλερ σχετικά με τα στοιχεία ενός ακόμη Έλληνα επιβάτη του πλοίου. Η σορός βρίσκεται στο Μπάρι της Ιταλίας. Οι συγγενείς του ανθρώπου που πιθανολογείται ότι ανήκει η σορός έχουν στείλει φωτογραφίες στις ιταλικές αρχές. Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Τις επόμενες ημέρες, οι συγγενείς θα μεταβούν στην Ιταλία.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επικοινώνησε με όλους τους συγγενείς των αγνοουμένων και τους έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες προκειμένου να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα.

Από χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης του πλοίου, το οποίο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει φτάσει στο Πρίντεζι.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic», ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Την ίδια ώρα στην Ιταλία, συνεχίζεται η έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για τα αίτια της τραγωδίας. Χθες, κατέθεσε ο Ιταλός πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.

Ωστόσο, από τον ιταλικό Τύπο αντιμετωπίζεται ως ήρωας. «Δεν υπάρχουν ήρωες εδώ. Πρέπει να σκεφτούμε αυτούς που δεν υπάρχουν πια. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατό», ανέφερε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις