ΕΛΛΑΔΑ

Ραγκούσης: Κινδυνεύει η ζωή οκτώ απεργών πείνας μελών των «Πυρήνων»

Ραγκούσης: Κινδυνεύει η ζωή οκτώ απεργών πείνας μελών των «Πυρήνων»

Σε δηλώσεις προέβη ο πληρεξούσιος δικηγόρος οκτώ μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», Φραγκίσκος Ραγκούσης, σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές τους λόγω της συνεχιζόμενης απεργία πείνας που πραγματοποιούν.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, οι οκτώ απεργοί πείνας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, καθώς «οι 40 παλμοί που χτυπάνε κάποιες καρδιές των απεργών πείνας και το 17% απώλειας του βάρους τους, δεν αφήνουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση».

Ο δικηγόρος τονίζει ότι θα πρέπει να καμφθεί η γραφειοκρατία και να γίνει δεκτό το μοναδικό αίτημά τους που είναι η αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου δύο εκ των μελών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Ραγκούσης:

«Αυτή τη στιγμή, 8 απεργοί πείνας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται σε οριακή κατάσταση καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους μετά από 25 μέρες απεργίας πείνας, με μοναδικό τους αίτημα την αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου 2 εκ των μελών.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να κάμψει την γραφειοκρατία και την ολιγωρία που παρουσιάζεται και να παρθεί απόφαση από το Συμβούλιο, μετά από την θετική πρόταση του Εισαγγελέα για αποφυλάκιση τους. Οι 40 παλμοί που χτυπάνε κάποιες καρδιές των απεργών πείνας και το 17% απώλειας του βάρους τους, δεν αφήνουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση».

Σχετικές ειδήσεις