ΕΛΛΑΔΑ

Κεραυνός «χτύπησε» την Κνωσό – Πάνω από 10 τραυματίες (pics)

Κεραυνός «χτύπησε» την Κνωσό – Πάνω από 10 τραυματίες (pics)

Περισσότεροι από δέκα τουρίστες τραυματίστηκαν στην Κρήτη, όταν κεραυνός «χτύπησε» τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/05/2015) γύρω στις 9.30, την ώρα που στο χώρο βρίσκονταν δεκάδες επισκέπτες, οι περισσότεροι τουρίστες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού διαθέτει αλεξικέραυνα.

Περίπου 19 Ρώσοι τουρίστες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι με ελαφρά τραύματα και άλλοι για προληπτικούς λόγους, οι οποίοι τραυματίστηκαν όταν έπεσε κεραυνός στην Κνωσσό, σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, μία 46χρονη υπέστη ανακοπή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Από τους υπόλοιπους τουρίστες, περίπου εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι υπέστησαν σοκ και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο μικρά παιδιά, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Πώς ξεκίνησαν όλα - Κεραυνός σε δέντρο

Οι Ρώσοι τουρίστες, κατά τη διάρκεια ξενάγησης, υπό βροχή, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, βρίσκονταν κάτω από δέντρο με ομπρέλες, όταν έπεσε ένας κεραυνός και από τον εκκωφαντικό θόρυβο κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ άλλοι εικάζεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ηλεκτρική εκκένωση του κεραυνού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, με διασώστες, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, και με τέσσερα ασθενοφόρα οι 19 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού- ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα- είναι κλειστός, ενώ γίνεται αυτοψία από άνδρες της ΕΛΑΣ.

kriti5

Πηγή φωτογραφίων: cretalive.gr, flashnews.gr, cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις