ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της νέας συμφωνίας (photos)

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της νέας συμφωνίας  (photos)

Συλλαλητήριο κατά της νέας συμφωνίας και υπέρ της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούν στο Σύνταγμα χιλιάδες υποστηρικτές του ΚΚΕ.

«Ανεξάρτητα από το πότε και από το πώς θα καταλήξει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική της είναι το σχέδιο που η ίδια κατέθεσε στους θεσμούς και το οποίο έγινε αποδεκτό ως βάση για συζήτηση. Για μας είναι απολύτως απορριπτέα, τόσο τα σχέδια των δανειστών, όσο και τα σχέδια της κυβέρνησης», τόνισε στην ομιλία του, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Ζήσης Λυμπερίδης, καλώντας το λαό σε εγρήγορση και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Το ΚΚΕ τοποθετείται με κριτήριο την ολοσχερή κατάργηση των μνημονίων, την ανάκτηση των απωλειών για το λαό μας, την ανάγκη να αποτελέσει αφετηρία το σήμερα για το ξεδίπλωμα ενός αγώνα με μια και μόνη έκβαση: Αποδέσμευση από την Ε.Ε., κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, διαγραφή του χρέους. Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα».

«Ο λαός ή θα γίνει πρωταγωνιστής στον αγώνα, μαζεύοντας την πείρα και τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις του και θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, αυτόν τον ωμό εκβιασμό ή θα μετρήσει νέες ήττες και απογοητεύσεις και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει», συνέχισε ο ομιλητής.

Στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ομιλία και ο γενικός γραμματέας της Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής και μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, κ.α.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία πέρασε μπροστά από το ΥΜΑ-Θ και θα καταλήξει έξω από τις πρώην φυλακές Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ:

«Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σχετικές ειδήσεις