ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος - Εκκενώθηκαν οικισμοί (Photos + Video)

Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος - Εκκενώθηκαν οικισμοί (Photos + Video)

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και πάλι η Ρόδος από τις 3 το απόγευμα, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Τσαΐρι και Παστίδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο όπου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ένταση στο νησί. Η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά το μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα σε δασική περιοχή, σε έκταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου.

Στο σημείο έφτασαν 24 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 12 του πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα ΟΤΑ, τρία ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Από την Αθήνα αναχώρησαν 13 οχήματα, με 50 πυροσβέστες, 11 του πεζοπόρου από την 1η ΕΜΑΚ, με Super Puma. Επίσης, αναχώρησαν με C130 από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη άλλοι 61 πυροσβέστες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμη κατάσβεσης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα έχουν έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Τσαΐρη και Αγία Βαρβάρα, ενώ «εχθρός» της μεγάλης προσπάθειας που κάνει το πυροσβεστικό σώμα, είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμα δυσκολότερο, καθώς μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις. Όλα δείχνουν πως η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «dimokratiki.gr», κάηκε ένα σπίτι χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στους πυροσβέστες να είναι αισιόδοξοι για το τι θα ακολουθήσει τη νύχτα.

Στο σημείο έχει σπεύσει το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, του δασαρχείου, της αστυνομίας αλλά και πολλοί εθελοντές.

Το πρωί της Κυριακής (22/8) αναμένεται πλοίο στο νησί από τον Πειραιά με οχήματα της πυροσβεστικής, ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση που μέχρι στιγμής είναι ανεξέλεγκτη.

Πηγή φωτογραφίων και βίντεο: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις