ΕΛΛΑΔΑ

Τους 100 έφτασαν οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα της απάτης με τα ρολόγια της ΔΕΗ

Τους 100 έφτασαν οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα της απάτης με τα ρολόγια της ΔΕΗ

Εικοσιπέντε ακόμα κλοπές και μια ληστεία, ήρθαν να προστεθούν στη μακρά λίστα των επιθέσεων κατά ηλικιωμένων, από την πολυμελή συμμορία που χρησιμοποιούσε το κόλπο των «ρολογιών της ΔΕΗ».

Μέχρι στιγμής οι κλοπές και οι ληστείες σε βάρος υπερηλίκων που εξιχνιάστηκαν και έχουν διαπραχθεί απο τα μέλη πολυμελούς συμμορίας, η οποία εξαρθρώθηκε πριν απο λίγες μέρες από την Ασφάλεια Αττικής, έχουν φτάσει τις 100 και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της συμμορίας, όλοι Ρομά από τα Άνω Λιόσια, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, συντηρητές ανελκυστήρων, κ.λ.π., σε άτομα ηλικίας πάνω απο 80 ετών, πολλές φορές και με προβλήματα υγείας, τα οποία παρακολουθούσαν συνήθως στις λαϊκές αγορές.

Έτσι κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια και τους έκλεβαν ή τους λήστευαν, αν γίνονταν αντιληπτοί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις που είχε κάνει στις 16 Οκτωβρίου ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, αρχικά είχαν εξιχνιαστεί 74 επιθέσεις σε ηλικιωμένους (66 κλοπές, έξι ληστείες και δύο απάτες), με συνολική λεία πάνω απο 350.000 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα συνελήφθησαν 23 Ρομά και αναζητούνται άλλοι επτά.

Σχετικές ειδήσεις