ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένα εκατομμύριο ευρώ η λεία των «μαϊμού» υπαλλήλων ΔΕΗ

Ένα εκατομμύριο ευρώ η λεία των «μαϊμού» υπαλλήλων ΔΕΗ

Τους τελευταίους μήνες είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε ηλικιωμένους που η ηλικία τους είναι από 80 έως 90 ετών, πολλές φορές μάλιστα τα θύματα τους αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα.

Τη συμμορία την αποτελούσαν τουλάχιστον 30 Ρομά, οι οποίοι είχαν κάνει πάνω από 200 κλοπές και ληστείες σε Αττική και περιφέρεια, με τη λεία τους να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας για να μπορέσουν να εξαρθρώσουν την επικίνδυνη συμμορία δημιούργησαν ειδική ομάδα και τελικά κατάφεραν να συλλάβουν 23 άτομα, μετά από επιχείρηση που έγινε στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά Ρομά συνεργοί τους.

Σε κατ’ οίκον έρευνες κατασχέθηκαν 46.845 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, τέσσερα αυτοκίνητα και ένα πιστόλι REPLICA.

Το κόλπο των κακοποιών ήταν απλό αλλά και αποτελεσματικό. Μέλη της συμμορίας αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και εκκλησίες.

Μόλις οι ηλικιωμένοι τελείωναν τις αγορές τους και επέστρεφαν στα σπίτια τους, τους ακολουθούσαν και λίγο πριν την είσοδο τους στην πολυκατοικία τους σταματούσαν. Χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως ότι είναι δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ, τους έλεγαν ότι προκειμένου να λύσουν το ηλεκτρολογικό πρόβλημα που υπήρχε στην πολυκατοικία έπρεπε να μπουν μαζί τους στο διαμέρισμα τους.

Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου «ελέγχου» για το ηλεκτρολογικό πρόβλημα, εγκλώβιζαν τους ηλικιωμένους μετακινώντας διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία και κουζίνες συνήθως στην κουζίνα και παράλληλα οι συνεργοί τους άρπαζαν χρήματα και χρυσαφικά.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες έπειθαν τα θύματα τους να συγκεντρώσουν όλα τα κοσμήματά τους σε ένα σημείο, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ορισμένες κλοπές και ληστείες τα μέλη της συμμορίας παγίδευαν τα θύματα τους προσποιούμενοι τους συντηρητές ανελκυστήρων ή τους πωλητές λουλουδιών.

Σχετικές ειδήσεις