ΕΛΛΑΔΑ

Όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να κατεβούν απόψε στο Σύνταγμα

Όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να κατεβούν απόψε στο Σύνταγμα

Στους δρόμους σήμερα όλοι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ενάντια σταεπαίσχυνταμέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ»

Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση οδηγεί σήμερα Παρασκευή (16/10/2015) η ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα, που επιτάσσει το «Μνημόνιο 3».

Τα επαχθή μέτρα που καλείται για ακόμη μία φορά να πληρώσει ο λαός οδηγούν αναπόφευκτα οργανώσεις, συνδικαλιστικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες σε ανοικτή σύγκρουση με την κυβέρνηση και ήδη έχουν προγραμματιστεί για απόψε συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18:30 τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκινούν από την Ομόνοια, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος.

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση οδηγεί σε εξουθένωση τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει – μεταξύ άλλων - ότι «επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι «το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3%-10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος».

«Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των "διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς», επισημαίνει ακόμη η ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα

Στο δικό του ξεχωριστό κάλεσμα, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα».

«Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα. Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας», προστίθεται στη γραπτή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συλλαλητήριο της ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο διοργανώνει και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) σήμερα Παρασκευή (16/10/2015), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 19:00 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΟΘ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.

Σταματά η Κρατική χρηματοδότηση που κάλυπτε τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων και με την εφαρμογή της "ρήτρας μηδενικού ελλείμματος" οδηγούμαστε σε νέες μειώσεις με προοπτική μέχρι και για πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

Μέσω διαρροών αμφισβητούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Νέοι φόροι και "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" εξουθενώνουν οικονομικά την ήδη πληγείσα τα προηγούμενα χρόνια ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου) 19:00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίας Σοφίας».

Σχετικές ειδήσεις