ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» και ο τελευταίος από το πλήρωμα του υποβρυχίου «Παπανικολής»

«Έφυγε» και ο τελευταίος από το πλήρωμα του υποβρυχίου «Παπανικολής»

Ο Νικόλαος Τασιάκος, το τελευταίο μέλος του πληρώματος του ηρωικού υποβρυχίου «Παπανικολής» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 100 ετών.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1915, ο Νικόλαος Τασιάκος είχε τιμηθεί τον Οκτώβριο του 2014, από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον «Σταυρό Αξίας και Τιμής Α' Τάξεως» για τις διακεκριμένες υπηρεσίες του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας.

«Έφυγε» από τη ζωή, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 75 χρόνια από τη χειμωνιάτικη εκείνη νύχτα του 1940, όταν το «Παπανικολής» κατόρθωσε να βυθίσει στα Στενά του Οτράντο τρία ιταλικά οπλιταγωγά, που μετέφεραν όπλα και άλλο πολεμικό υλικό στα παράλια της Αλβανίας, προς ενίσχυση των ιταλικών δυνάμεων που μάχονταν κατά των Ελλήνων.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγους μήνες, ο Νικόλαος Τασιάκος, σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Δρακότρυπα, τόπο καταγωγής του, δώρισε στον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Η Ανάπλασ» όλες τις τιμητικές του διακρίσεις και τα μετάλλια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη.

Η κηδεία του Νικόλαου Τασιάκου θα γίνει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Σχετικές ειδήσεις