ΕΛΛΑΔΑ

Τι έγινε στη Λάρισα, την πόλη με τις 1674 καφετέριες το 2015;

Τι έγινε στη Λάρισα, την πόλη με τις 1674 καφετέριες το 2015;

Εδώ και πολλά χρόνια τώρα θεωρείται ως η πόλη του καφέ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί επισήμως…

Παρόλα αυτά το 2015 η εφημερίδα larisanet.gr με αναλυτικό τους ρεπορτάζ παρουσίασαν με αριθμός του λόγους που η Λάρισα θεωρείται η πόλη του καφέ καθώς είχε 1674 καφετέριες!

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.). Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο έφτανε τις 16.308.

Με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.

Όλα αυτά όμως το 2014 διότι έχει χάσει πλέον τον τίτλο της πόλης του καφέ…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Αδάμ, στο πλαίσιο της αποτύπωσης της γενικότερης εικόνας της αγοράς της Λάρισας, τα πράγματα δεν βαίνουν τόσο αισιόδοξα στον συγκεκριμένο τομέα.

«Το 2015 στη Λάρισα έκλεισαν 1109 επιχειρήσεις. Από τις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει, οι περισσότερες είναι ατομικές και δυστυχώς ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στην εστίαση. Ίσως να θεωρούν πως είναι μία εύκολη λύση με μικρό κεφάλαιο, αυτό όμως το οποίο δεν κατανοούν είναι πως δεν είναι πανάκεια να ανοίξει κάποιος ένα street cafe, γιατί έχουν ανοίξει πλέον πάρα πολλά και δυστυχώς αρχίζουν και κλείνουν αρκετά τέτοια καταστήματα. Αυτό συνεχίζει να είναι ένα πρόβλημα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αδάμ στο onlarissa.gr.

Σχετικές ειδήσεις