ΕΛΛΑΔΑ

Στα «κάγκελα» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό

Στα «κάγκελα» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό

Με τους αγρότες να έχουν κόψει την Ελλάδα στη μέση και να εντατικοποιούν τα μπλόκα τους αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» αφού οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί από αγροτικές περιοχές της χώρας βρίσκονται στα «κάγκελα» καθώς δεν μπορούν πλέον να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.

«Κακός χαμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα - Οι υπουργοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα σε βουλευτές από την επαρχία

Τουλάχιστον 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν εδώ και δυο βδομάδες να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες στην επαρχία, αφού οι αντιδράσεις των αγροτών κατά του ασφαλιστικού της κυβέρνησης είναι σφοδρές και δεν μπορεί αν υπάρξει διάλογος, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να μεταβούν σε αυτές αφού η χώρα έχει κοπεί στα δυο. Μάλιστα για να φθάσουν κάποιοι από την Θεσσαλία στην Αθήνα έπρεπε να πάνε μέσω Κορινθιακού Κόλπου κάνοντας 10 ώρες.

Ο προβληματισμός που κυριαρχεί στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα έντονος. Όπως ακούγεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις των βουλευτών, το σχέδιο για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης για τους αγρότες δεν «πρόκειται να περάσει από την Βουλή εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Παρόν».

Μπλόκα αγροτών: Πότε και ποιοι οι εθνικοί δρόμοι κλείνουν

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στους βουλευτές, έχοντας δημιουργηθεί διχαστικό κλίμα. «Οι υπουργοί δεν σηκώνουν το τηλέφωνο – τους τα έχουμε πει αλλά δεν μας υπολογίζουν λένε χαρακτηριστικά».

Μάλιστα οι 35 βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα του ασφαλιστικού για το αγροτικό, παρέμειναν στην Αθήνα για να συζητήσουν και να προτείνουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένες αλλαγές ώστε να κατευνάσουν τα πνεύματα αφού έχει κοπεί οριστικά η επικοινωνία αγροτών και κυβέρνησης.

Αποφασισμένοι για όλα οι αγρότες

Σε ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν οι αγρότες μετά τη σύσκεψή τους στα Τέμπη. Δεν αποκλείουν ακόμη και 24ωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών. «Θα κατέβουμε στην Αθήνα με τα τρακτέρ, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δηλώνουν.

Αποκλεισμοί και μπλόκα

Από τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το κάθε μπλόκο χωριστά για να αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας και στην Αθηνών Κορίνθου στο ύψος στο Ισθμού.

Κλείνουν το Τελωνείο των Κήπων

Στον αποκλεισμό επ' αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού.

Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

Οι αγρότες καλούν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι αγρότες με πολύωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, ωστόσο, τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα κατά τόπους μπλόκα το πρωί της Δευτέρας. Η Πρωτοβουλία Αγροτών αναμένεται τελικά να αποφασίσει για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Οι αγρότες ζήτησαν συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων τα αιτήματα τους. Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν επί των αιτημάτων τους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.

Έπεσε ξύλο στη Θεσσαλονίκη: Αγρότες πιάστηκαν στα χέρια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στα χέρια πιάστηκαν αγρότες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προγραμματισμένη ομιλία του Δημήτρη Μάρδα και όπως διαφαίνεται πλέον το ασφαλιστικό έχει μετατραπεί σε Βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια της κυβέρνησης, αφού ο αγροτικός κόσμο να «βράζει» από οργή.

Σύμφωνα με το seleo.gr, μεγάλη ήταν η ένταση που προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα κατά την προγραμματισμένη ομιλία του Δ. Μάρδα και του Σ. Φάμελου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

Αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να πιαστούν «στα χέρια» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις