ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαρίστηκαν και οι αστυνομικοί! Δείτε τον οπλισμό που κατασχέθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαρίστηκαν και οι αστυνομικοί! Δείτε τον οπλισμό που κατασχέθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Σοκ και δέος προκαλούν τα ευρήματα από τα δύο αυτοκίνητα στην Αλεξανδρούπολη -Κατασχέθηκαν πάνω από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τυφέκια, 18 πυροβόλα όπλα και οχτώ διόπτρες.

Περίπου 239.000 σφαίρες και 22 όπλα περιελάμβανε το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε σε δύο οχήματα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι τρεις συλληφθέντες μετέφεραν και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Επί οχτώ ημέρες διέμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, οι τρεις Ιρακινής καταγωγής-Βρετανικής υπηκοότητας, συλληφθέντες για παράνομη μεταφορών όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση.

Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Στην έρευνα, βρέθηκαν κρύπτες μέσα στο τροχόσπιτο, στις οποίες εντοπίστηκαν:

1. δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

2. είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),

3. δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).

Επίσης, οι δύο συλληφθέντες είχαν πάνω τους μετρητά- ευρώ, δολάρια, λίρες Τουρκίας, δηνάρια Ιράκ και επτά κινητά τηλέφωνα.

Μεταξύ άλλων κατέσχεσαν :

- 200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών
- 4 τυφέκια μάρκας Walther
- 8 διόπτρες
- διάφορα χρηματικά ποσά

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις