ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή - μεταφέρονται στην Αθήνα οι Αφγανοί

Ειδομένη: Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή - μεταφέρονται στην Αθήνα οι Αφγανοί

Με αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (23/02/2016) απομακρύνθηκαν από την γραμμή του ΟΣΕ στην Ειδομένη περί τους 200 Αφγανούς οι οποίοι πραγματοποιούσαν κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια.

Με σκοπό να πραγματοποιήσει την επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ απαγόρεψε και την δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλος τηλεοπτικούς συνεργείου που επιχείρησε να τραβήξει πλάνα, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στο μεταξύ και από τον ΟΣΕ έχει απευθυνθεί αίτημα στις αστυνομικές αρχές να παρθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιας κατάληψης στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης.

Με όσα τουλάχιστον διαρρέει η αστυνομία, η επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής στέφθηκε με επιτυχία και δίχως αξιοσημείωτες εντάσεις.

Πλέον, αναμένεται η μεταφορά τουλάχιστον 700 Αφγανών που βρίσκονται στους καταυλισμούς στην Ειδομένη να ξεκινήσει για Αθήνα!

Να επισημάνουμε πως στην περιοχή έχει προκληθεί χάος με τις αρχές να αναφέρουν ότι στους καταυλισμούς (χωρητικότητας 2.000 ατόμων) της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στον Πειραιά

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες – στην πλειονότητά τους Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί – έχουν συγκεντρωθεί στον σταθμό επιβατών του ΟΛΠ προκειμένου να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό την Ειδομένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο δόθηκε η άδεια να επιβιβαστούν με λεωφορεία με προορισμό την Ειδομένη μόνο σε Σύριους και Ιρακινούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι υπήκοοι Αφγανιστάν αναμένεται να οδηγηθούν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό.

Σχετικές ειδήσεις