ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα!

Προσφυγικό: Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα!

Ένα απέραντο χάος. Η χώρα μας πια έχει μετατραπεί στο σημείο zero της Ευρώπης. Από τη μία Αμυγδαλέζα καταλήξαμε στις πολλές. Σε όλη την Ελλάδα! Καταπατώνται διεθνείς νόμοι, συμφωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για ποια, όμως, ανθρώπινα δικαιώματα μιλάμε;

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη η διαδικασία για τις πρώτες επανεισδοχές στην Τουρκία από τους Κήπους του Έβρου, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία νέων χώρων. Όχι φιλοξενίας, αλλά «στρατοπέδων συγκέντρωσης»! Στο μεταξύ, στη Χίο ανέρχονται σε 1.200 τα αιτήματα επανεισδοχής όχι μόνο μεταναστών αλλά και προσφύγων!

Ακόμη και μετά τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, η Ευρώπη δεν πείθεται να αλλάξει ρότα. Αντιθέτως χτίζει όλο και ψηλότερα τείχη. Αντιθέτως οι πολιτικές όλο και περισσότερο εξανθρωπίζονται…

Η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Από τη μία το προσφυγικό και από την άλλη η οικονομική κρίση. Πια δεν υπάρχει σύγχρονη Ήρα να μας βοηθήσει ώστε να περάσουμε σώοι από τις Συμπληγάδες Πέτρες.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει σε όλους τους τόνους πως το προσφυγικό είναι κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα μετά το άλλο τα κράτη - μέλη της ΕΕ., την «κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια» από την κοινή γραμμή. Αν υποθέσουμε - όχι ότι υπάρχει - αλλά ότι υποστηρίζεται μία τέτοια... γραμμή.

Η αρχή έγινε με τον Βαλκανικό Διάδρομο κι αφού προηγήθηκαν τα «ευχολόγια» της Αυστρίας. Ακολούθησαν δύο ημέρες στη Σύνοδο Κορυφής (17 και 18 Μαρτίου 2016) οι οποίες μάλλον πέρασαν «χαλαρά» καθώς στο παρασκήνιο οι αποφάσεις είχαν ήδη παρθεί.

Έμενε η τελική Συμφωνία.

Κι αφού οριστικοποιήθηκε αυτή η Συμφωνία, το «κισμέτ» τάραξε την υποκριτική πραγματικότητα με μία ακόμη αιματηρή τρομοκρατική επίθεση.

Για να αποδειχθεί τι;

Πόσο μακριά βρίσκονται οι Βρυξέλλες από τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πόσο μακριά απέχει η ιδέα της Ευρώπης γενικότερα από τους λαούς. Και σε τι επικίνδυνα μονοπάτια έχει μπει η Ελλάδα συνυπογράφοντας και ακολουθώντας ως «πειθήνιο» όργανο, αδιέξοδες αποφάσεις και πολιτικές...

Υπό κράτηση στη Χίο!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Πολίτης της Χίου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχουν συνταχθεί 1.200 αιτήματα επανεισδοχής τα οποία έχουν παραδοθεί τους Τούρκους παρατηρητές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα αιτήματα δεν έχουν εξεταστεί ακόμη από το κλιμάκιο των Τούρκων. Αστυνομικές πηγές από το νησί εκτιμούν ότι ο χρόνος εξέτασης του κάθε αιτήματος θα κυμαίνεται από 4 έως 10 ημέρες.

Το ενδιαφέρον, όμως, στην όλη ιστορία είναι και το ότι από τους 1.245 ανθρώπους της ΒΙ.ΑΛ έχει κατατεθεί μόλις ένα αίτημα ασύλου!

Όχι άλλα άλλοθι…

Το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή η χώρα μας είναι «περικυκλωμένη» από διαδοχικές κρίσεις και
αναγκασμένη να βιώνει «μοναχικά» τον δρόμο ενός αδιεξόδου που η Ευρωπαϊκή Ένωση την ώθησε, δε γίνεται να συνιστά άλλοθι για… ανομίες και εγκλήματα!

Δεν γίνεται να αφήνεται η ανθρωπιστική κρίση στα αλληλέγγυα αισθήματα εθελοντών και τοπικών κοινωνιών.

Χρειάζεται προσοχή για να μη βρεθούμε μπροστά στα χειρότερα…

Σχετικές ειδήσεις