ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους (pics&vid)

Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους (pics&vid)

Στο άγαλμα του Βενιζέλου κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών.

Στόχος τους, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να παραμείνουν εκεί για μία με δύο μέρες. Διεκδικούν να ακουστούν τα αιτήματά τους για παροχή ασύλου και στέγης και για το άνοιγμα των συνόρων ώστε να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στα Τρίκαλα τεχνικό κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Τρία στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέλη του τεχνικού κλιμακίου, περιηγήθηκαν σήμερα στους χώρους που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στους πρόσφυγες, στο καφέ του Φρουρίου.

Πρόκειται για τους Κνουτ Μαχελουμσγκχάγκεν, Ραλφ Μπλαντ και Γιώργο Κουφάκη, οι οποίοι επιθεώρησαν όλους τους χώρους και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την τρικαλινή φιλοξενία.

Όπως αναφέρει η δημοτική Αρχής, ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξήγησε τις διαδικασίες με τις οποίες ο δήμος οργάνωσε όσα σχετίζονται με την ομαλή, ανέφελη και κατά το δυνατόν πληρέστερη διαμονή των προσφύγων.

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για τις καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, τόσο από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, όσο και από την ομάδα εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και από συλλογικότητες και άλλους εθελοντές. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι κάτοικοι των Τρικάλων, από την πρώτη στιγμή, έδειξαν το ανθρώπινο και αλληλέγγυο ενδιαφέρον τους, με τη μεγάλη προσφορά σε είδη.

Ορισμένοι από τους πρόσφυγες επέδωσαν στον δήμαρχο Τρικκαίων ένα κείμενο μεταφρασμένο στα ελληνικά, με το οποίο ευχαριστούν τους Τρικαλινούς για τη φιλοξενία τους.

Σημειώνουν, δε, ότι κατανοούν τα οικονομικά προβλήματα και γι' αυτόν τον λόγο ευχαριστούν για τη βοήθεια που τους παρασχέθηκε. Επίσης, εκφράζουν την επιθυμία, εάν είναι δυνατόν, να μη μεταφερθούν σε σκηνές, αλλά σε χώρους με πιο ευνοϊκές υποδομές. Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε μαζί τους και υπογράμμισε ότι δεν αποφασίζει ο δήμος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μεταφέρει την επιθυμία τους.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης υπέρ της «Αρωγής» αντί για εισιτήριο

Τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, υπέρ της «Αρωγής Θεσσαλονίκης», αντί για εισιτήριο καλούνται να προσφέρουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, τη θεατρική παράσταση «Καθρέφτες» που θα ανέβει στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος.

Η παράσταση της Αντας Τσεσμελή Edwards, σε παραγωγή ΟΜΑ, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι θεατές, ωστόσο που επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης υπέρ της «Αρωγής», μιας ομάδας εθελοντών πολιτών που «υιοθετεί» άπορες οικογένειες και τους προσφέρει μηνιαίο πακέτο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Πηγή βίντεο: seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις