ΕΛΛΑΔΑ

Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που συνέπεσε με την επέτειο των 80 χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου τελέστηκε σήμερα στο Ακρωτήρι Χανίων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκ μέρους του προέδρου της βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Βάγια Βαγιωνάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Αντί στεφάνου, το Ποτάμι το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, κατατέθηκε χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Αρχών της Κρήτης, απεύθυνε ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς και τους αγώνες της Κύπρου και της Κρήτης.
«Έλληνες και Κύπριοι είναι πάντα παρόντες στους αγώνες του έθνους» επισήμανε, ενώ κάνοντας αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο τον χαρακτήρισε πολιτικό των αγώνων και των αποφάσεων.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην βουλευτής, συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης.
Χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο αξεπέραστο πρότυπο του οραματιστή, τόνισε ότι «ο Βενιζέλος είναι ο ορισμός του μεταρρυθμιστή ηγέτη» και πρόσθεσε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το αξεπέραστο πρότυπό του μας δίνει τον ορισμό της ηγεσίας σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας και κρίσης.

Ηγέτης γίνεσαι, μας λέει με το έργο του, όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι της ιστορίας όταν το εσωτερικό σου κάλεσμα συγχρονίζεται με το κάλεσμα της ιστορίας».
Την εκδήλωση στην οποία παρά τον άστατο καιρό παρέστησαν και πολλοί πολίτες οργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελευθέριος Βενιζέλος που προσέφερε στους προσκεκλημένους αναμνηστικό μετάλλιο.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου πλαισίωναν φορώντας παραδοσιακές στολές μέλη του συλλόγου βρακοφόρων Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις